Най-безумните диети в света

Зелева супа

Няма човек, който да не е чувал за диетата със зелева супа. Соченият като чудо режим предполага, че всекидневно трябва да се наливате с тази течна храна и тя да замени основното ви хранене. Директорът на Вашингтонския университет – Кони Дикман, обяснява: “Това е монотонна, краткосрочна диета, която води до остър недостиг на хранителни вещества. Това несъмнено ще доведе до загуба на тегло, но ще загубите предимно вода, а не мазнини и няма да има особени ползи за здравето ви. Така че изтезанието не си заслужава”.

Манекенките ядат памук, за да останат слаби.

Режимът на манекенките

Сред безумията, на които се подлагат манекенките, е т.нар. памукова диета. Вместо да се хранят редовно, те ядат топки памук, потопени в портокалов сок. Другият вариант е да хапнат памук преди основното ястие, за да им бъде запълнен стомаха и да почувстват ситост. Рисковете от тази диета са изключителни, тъй като тя може да доведе до недохранване, припадъци, увредени органи и други. Често срещан е и режимът с тоалетна хартия – вместо да тъпчат в устата си памук, манекенките вземат тоалетна хартия.

Храната на пещерния човек

Позната още като Палео диета, режимът на пещерния човек, се състои в това да се храниш само с продукти, които прадедите ни са си набавяли преди милиони години. В тази диета е позволена консумацията на риба, месо, птиче месо, плодове, зеленчуци и ядки. Забранени са захарта, млечните продукти, бобовите растения. Сред основните недостатъци, които отбелязват експертите са небалансираното хранене и риск от недостиг на хранителни вещества.



Тайните на 8-часовата диета
Защо диетата не работи?
5 начина да не качите килограми през уикенда