Най-безумните диети в света

Направихме селекция с най-безумните и нездравословни диети, до които жените прибягват в стремежа си да са слаби като манекенки.

Да похапнем малко въздух

Тази диета се изразява в това да не хапвате нищичко. Можете да си приготвите каквато си искате вкусотия и да точите лиги, докато сте над печката, но накрая не трябва и да я опитвате. Според режима можете да доближите храната до устата си, да я помиришете дори, но само дотам! Трябва да поемете дълбоко въздух и да не хапнете.

Според запознати идеята на тази диета била да заблуди тялото ви да мисли, че е яло. Режимът с въздух става популярен след излизането на кампания на модното дуо Долче и Габана, в която Мадона и още известни личности държат вкусни храни до устата си без да ги ядат.

Цигарите притъпяват апетита

Една от най-нездравословните диети е тази с цигари. Когато дойде време за ядене, пушачите всмукват една цигара и така притъпяват чувството за глад. Учените обясняват, че никотинът е стимулант, който може да предизвика мозъка ви да се чувства удовлетворен. Това няма как да не доведе до загуба на тегло, но със сигурност ще доведе до редица здравословни проблеми.

Тенията изяжда килцата

Диетата с тения е може би най-безумната, за която сме чували. Тя става популярна в началото на 1990 година, когато хората са поглъщали тении за отслабване. Този паразит обаче може да причини недохранване, диария, анемия, кисти, големи щети върху органите, повръщане, гърчове и дори смърт. През 2009 г. моделът Тайра Банкс интервюира жени, които признаха, че с охота биха погълнали тения само, за да се отърват от няколкото излишни килца.

Вижте още диети на страница ii