Най-безумните диети в света

Спящата красавица отслабва

Концепцията е проста – спиш и не ядеш. Ако нон-стоп сме в леглото и не ядем, няма как да натрупаме излишни килца. Тайната обаче е в това да накараш тялото си да спи продължително. Което пак ще бъде нездравословно, защото ще трябва да посегнете към приспивателните.

Слаби с хормона на бременността

Безумията в стремежа ни да бъдем слаби продължават с диетата с хормона на бременността HCG, наречен човешки хорион. Според този режим трябва да хапвате само по няколко плода на ден, които ще ви набавят към 500 калории, а останалите ще си ги набавите като приемете този хормон. Според специалистите това ще доведе до балансиран метаболизъм. Въпреки това режимът да не хапвате почти нищо и да ви боцкат с инжекции, е доста съмнителен…

Режим с грейпфрути

Това е един от най-известните и стари режими, които познаваме. Макар да изглежда доста по-здравословен от останалите, това е само привидно. Според тази диета на ден трябва да приемаме между 800 и 1000 калории, като преди всяко хранене трябва да приемаме по половин грейпфрут. Експертите обясняват, че ако се излъжете да минете на този режим за известно време, това ще ви докара много по-бавен метаболизъм. Да, ще махнете няколко килца, но щом хапнете и едно парченце хляб, веднага ще си възвърнете всичко свалено.


С бебешки пюрета

Един от най-популярните режими напоследък е този с бебешки пюрета. Според плана по цял ден трябва да нагъвате до 14 от малките бурканчета с течна храна и дори да седнете в някой ресторант с приятелка, то едва ли ще е удачно да извадите пюрето и да започнете да се храните като малко бебе. Най-малкото ще ви стане неудобно от изумените погледи около вас!



Вижте още диети на страница iii