Най-големите грешки на 30-годишните

В 30-те си години всички допускат няколко основни грешки, за които после ще съжаляват.

А какъв по-добър начин да се поучим от съветите на тези, които вече са минали това десетилетие и знаят много добре за какво да се тревожим и за какво не. Ето нещата, за които те съжаляват.

1. Осланяте се на думата “трябва”

В 30-те си години всички чувстваме натиска на обществото. Това е период, в който се очаква, че вие трябва да сте омъжена, трябва да имате деца, трябва да имате дом, трябва да имате успешна кариера. Да, но вече сме 21 век и нещата не са такива, каквито са били по времето на нашите майки и баби. Ето защо, забравете за думичката “трябва” и се насладете на живота си, а всичко важно ще си дойде по реда.

2. Не отделяте време за родителите

Едно общо за всички съжаление е, че през 30-те си години все по-малко прекарваме време с родителите си. За съжаление, за повечето хора това е периодът, в който градим семейство и кариера и имаме все по-малко време за прости удоволствия като да отидем на разходка, пътуване, или дори да проведем един разговор съв своите майка и баща.

3. Поставяте работата на първо място

Почти всички от нас поставят работата си на първо място и прекарват в офиса повече време, отколкото трябва. Факт е, че много хора се претоварват с идеята да градят кариера и забравят за своите близки и приятели, за своето хоби, както и за самите себе си. Работата няма да ви избяга, затова винаги намирайте време за почивка, както и за нещата и хората, които ви правят щастливи.

4. Влияете се от негативните хора

Все си мислите, че негативните хора около вас, тези, които вечно драматизират или непрекъснато говорят против останалите, ще се променят в един момент, но това не е така. Затова спрете да си губите времето с тях и бъдете по-внимателни с хората, които ви карат да се чувствате зле след срещата ви и ви насаждат мрачни мисли. Избягвайте този тип хора, за да бъдете щастливи.

5. Мислите, че сте стари

“Аз съм твърде стара за това!” е може би най-често срещаната фраза, която изговаряме, когато сме на 30. Но знаете ли какво? Не сте стари. Запомнете това! И се обзалагаме, че хората в 50-те и 60-те си години ще се съгласят. Светът е ваш точно сега, докато през 20-те сте били твърде млади за някои неща. Така че, дайте си шанс и изживейте всичко точно сега. Имате право да бъдете щастливи и да се забавлявате максимално, затова не забравяйте детето във вас.

Продължава на стр. ii