Най-големите грешки на 30-годишните

6. Не мислите достатъчно за себе си

Време е да започнете да мислите първо за себе си и да спрете да поставяте нуждите и чувствата на всички пред вашите собствени. Достатъчно големи сте, за да разберете, че това не значи, че сте егоисти, а просто търсите своето щастие. След като го сторите, всичко друго ще си дойде на мястото. Поставянето на вашите нужди на първо място ще ви направи по-щастливи и спокойни, но и ще подобни отношенията ви с околните.

7. Не уважавате тялото си

Когато сме тийнейджъри и дори през 20-те си години, е лесно да поддържаме перфектна фигура без спорт и с похапване на junk foods. През новото десетилетие ние продължаваме в същия дух и правим грешката да не полагаме достатъчни грижи за своето тяло. Това обаче е доста пагубно не само за фигурата ни, но и за нашето здраве, а ние ще го разберем късно.

8. Пропускате шансове

Може би в тази възраст сте твърде предпазливи и се оповавате на всичките тези неписани правила, за които говорихме в първа точка. Именно по този начин обаче, вие пропускате много шансове, които ще ви бъдат от полза. Оставете всички предразсъдъци, които ви теглят назад и се отпуснете. Просто живейте! Дори и извършете някоя дребна глупост, която ще ви ощастливи, стига тя да не нарани някого.

9. Не спестявате и не инвестирате

Това е една от грешките, които много от нас допускат в тази възраст. В този период всички харчим заплатите си за дома, за режийни разходи и за някое и друго излизане с приятелки. Стигне ли се обаче до плащане на по-голяма покупка или пътуване, ние залагаме на кредити. Това несъмнено ни улеснява, но е една крачка назад и задължение, което ни натоварва с месеци. Знаем, че не всички печелят достатъчно, за да отделят по много пари. Но всеки може да задели малка сума, която да се трупа в банковата сметка. Проверете и вариантите, при които ще трупате лихва, за да може да разчитате на тези пари при спешни случаи или, когато остареете.

10. Не пътувате достатъчно

Светът е в ръцете ви, така че сега е момента да се отдадете на пътувания и приключения. Още повече ако сте без деца. Има страхотни промоционални предложения за различни дестинации, които не са толкова скъпи и ще можете да си ги позволите.

11. Влияете се от чуждото мнение

Изглежда това е наша основна грешка във всяка възраст. Спрете да губите време за този безполезен навик още в 30-те. Спрете да инвестирате време и енергия да мислите какво ще кажат хората за вас и вашите действия. И не забравяйте, че тези, които обичате и ги е грижа за вас, ви приемат такива, каквито сте.

Вижте още:

Истината за това какво се случва с жените на 40 години
13 неща, от които да се откажем, за да станем по-щастливи
Няколко неща, за които жените не дължат извинение
Дали животът ви върви в правилната посока?