10 жени за най-глупаво похарчените пари в живота им

И ние правим някои неособено умни решения с парите си – радваме се да разберем, че не сме сами.

Купуваме си дрехи, които никога повече не носим, водим се по тенденции, хорското мнение и влиянието на нереалистични филми. Всички сме виновни в тези лоши ходове с финансите. И макар и да е нормално понякога да се поглезим с нещо приятно, важно е да не оставяме това да се превърне в навик – ако не вярвате, поучете се от чуждите грешки.

Вижте какво разкриват няколко американки пред Financial Diet за най-глупаво похарчените пари в живота им. За щастие, едно от най-честите признания – поръчването на храна, когато можем да си я сготвим у нас, не бе чак такъв проблем през изминалите месеци.

“Похарчих 20 долара за макарони със сирене от ресторант точно срещу апартамента ми. В някои дни просто искаш това, което искаш, и това, което искаш, е гурме паста, донесена до вратата ти от отсрещната страна на улицата” – Ник, 23 години.

“Имам ужасния навик да си мисля, че трябва да съм “жена професионалист” и осъзнавам, че имам погрешни представи за това какво означава да съм жена. Ще извиня скъпите фризури, маникюри, покупките на кожени чанти за лаптоп, блейзъри и скъпи токчета, защото това е като “бизнес разходи”. Само че това са разходи, които не мога да игнорирам, а накрая имам с десет повече “чанти за работа”, отколкото всъщност ми трябват” – Сара, 28 години.

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

“Купуването и поръчването на храна, която мога да си направя у дома. Купувам си сандвич за офиса, въпреки че можех просто да стана с десет минути по-рано и да си го направя вкъщи. Правя го постоянно” – Джесика, 27 години.

“Модерни дрехи. Таксита. Сметки в барове. Поръчвам вместо да сготвя” – Ерин, 31 години.

“Когато се преместих в Ню Йорк, имах глупавата представа, че трябва да се държа и да се обличам като Кари Брадшоу. Мислех, че е нормално да харча толкова много пари за модерни обувки, както и че нюйоркчани наистина ядат навън три пъти на ден. Живея в града вече три години и все още се подхлъзвам от импулсите, които този сериал предизвиква у мен” – Криси, 26 години.

Хитри начини как да спестим пари

“Глупавият брънч. Заради глупавия брънч никога няма да съм собственик на имот” – Али, 23 години.

“Харча за грим, прически, маникюр и до голяма степен го правя заради харесванията в Instagram. Това е може би най-тъжното нещо за мен” – Наоми, 27 години.

“Бюти продукти. Харча стотици долари само за година, и то за маски за коса, терапии за нокти, козметични процедури и избелване на зъбите. И не мисля, че даже има промяна” – Симон, 29 години.

“Съгласявам се да правя неща с богатите си приятели, на които все още им помагат родителите им. Казвам им “да” и всеки път съжалявам за това. Наистина трябва да спра да общувам с тези хора” – Линдзи, 29 години.

“Отпразнувах началото на новата си работа, като си купих чифт Louboutins… и след това ме уволниха шест месеца по-късно. Ха-ха.” – Мелани, 27 години.

Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета как да го направите

Hero Slider