Лудост ли е тази пролетна тенденция?

Може би сте били обути така на първия си учебен ден, а вероятно от тогава не ви е хрумвало да съчетаете черните си елегантни обувки с дебел бял чорап.

Идва време да помислите отново. Защото новата нашумяла тенденция, която забелязваме в модните блогове, включва именно черни кожени лоуфъри с бели чорапи.

Донякъде идеята не ни изненадва. Поне дотолкова, доколкото чорапите от около два сезона са сериозен играч в модата. Видяхме ги съчетани с чехли Birkenstock, а в момента са хит чорапите с лога, носени с маратонки.

Идва тенденцията “грозни рокли”, но не е толкова страшно

Белите чорапки с лоуфъри обаче са един левъл по-нагоре по ексцентричност. Не ни беше хрумвало нещо подобно от времето на Майкъл Джексън и клипа на “Billie Jean”, а в последните две десетилетия точно тази комбинация се смяташе за напълно изключена от понятието за добър вкус.

Времената обаче се менят и в момента дори модни икони като Алекса Чънг (черно-бялата снимка е нейна) носят черни обувки с бели чорапи.

Тенденцията вероятно не се е зародила по чисто практични причини. Черно-бялата комбинация акцентира върху обувките и глезените по оригинален начин и рамкира целия силует, особено ако носите къса рокля или пола.

Чао, слим деним! Ето кой модел ще го замени

Черният панталон с по-къси или навити крачоли също е опция. Ако решите и вие да опитате, съветът ни е същият, като при носенето на “грозни” маратонки – нагоре сложете нещо структурирано и елегантно (рокля с А-силует, панталон, хубав блейзър, класическо палто) за баланс.

Един “грозен” елемент във визията е достатъчен, спестявайте си шантавите пуловери и размъкнатите тениски, ако не искате да изглеждате като от ситком през 90-те години.

20 изненадващо елегантни визии с маратонки

Нашата оценка за този тренд? Забавно е, ако по принцип стилът ви е екстравагантен и експериментаторски. Ако пък по-скоро се придържате към класиката… ами, няма да навреди на никого да пробвате веднъж!