Непознатата история как принцеса Даяна се влюби в принц Чарлз

На днешната дата, 29 юли, се навършват 40 години от сватбата на принц Чарлз и Даяна.

Сега гледаме на събитието с горчивина, но в началото връзката им е изглеждала като истинска приказка. По повод годишнината потърсихме какво казват близките на Лейди Ди и Чарлз за първите срещи на двойката и как любовта между тях е пламнала.

По начало родът Спенсър поколения наред е сред приближените в кралския двор и семейството на Даяна неведнъж е канено на официални събития в двореца. Първата Спенсър, която да привлече вниманието на принц Чарлз обаче, не е Даяна.

Актрисите, които се превъплътиха в принцеса Даяна

Той проявява интерес към сестра й, лейди Сара, и двамата се срещат за кратко. Връзката им обаче не просъществува, след като тя така и не развива любовни чувства към принца. В интервю Сара споделя, че никога не би се омъжила за Чарлз, дори и той да стане кралят на Англия.

Нещата са изглеждали различно за Даяна, която по това време е едва на 16 години, но прекарвайки време с принца на Уелс, започва да развива интерес към него. Приятелките й си спомнят, че тя нарича него “единственият мъж на планетата, на който няма да му бъде позволено да се разведе с нея”.

След първата им среща обаче те не се виждат няколко години. През 1980г. двамата се събират отново на празненство в къща на общи приятели в Съсекс. Още тогава емоционалната страна на Лейди Ди й позволява да погледне на принц Чарлз в светлина, в която не всеки го е виждал – първо впечатление за нея остава тъгата, която вижда в очите на бъдещия си съпруг. По това време той тъкмо се е разделил с приятелката си, а близък негов приятел е починал.

“Говорехме си за приятелката му и му казах “сигурно си много тъжен”. Той ме целуна и си помислих “така явно правят хората”. Преследваше ме като куче цяла вечер”, цитират думите на принцесата приятелките й.

Оттук нататък започва и връзката им – изключително непостоянна и с малко срещи на живо. Преди сватбата си те се виждат едва 13 пъти, в което много хора намират и символизъм заради фаталната цифра.

Той не беше редовен във връзката ни. Обаждаше ми се всеки ден в продължение на една седмица и след това не говореше с мен в продължение на три седмици. Много странно. Мислех си “хубаво, той знае къде съм, ако иска нещо”, споделяла е още принцеса Даяна.

Причината принцеса Даяна да намрази CHANEL

Въпреки това през есента на същата година се появяват първите новини за връзката им в пресата, а шест месеца след началото на връзката им, на 24 февруари 1981 г., Чарлз и Даяна обявяват годежа си пред света.

Първородният син на кралица Елизабет избира впечатляващ пръстен с 14 диаманта, 18-каратово бяло злато и сапфир. Бижуто тогава е струвало 60 хиляди долара, но днес е оценявано на стойност от половин милион долара.

По време на интервю след разкриването на голямата новина прави впечатление държанието на принца – в отговор на въпрос дали са влюбени Даяна бързо потвърждава, но Чарлз допълва думите й многозначително: “Каквото и да значи любовта”. Днес много хора смятат това за първия знак, че връзката им няма да се задържи.

И така на днешния ден през 1981 година 33-годишният наследник на трона и 20-годишната му избраница се женят пред очите на 3500 гости и над 750 милиона зрители от цял свят.

Принцеса Даяна носи впечатляваща рокля от дизайнерите Елизабет и Дейвид Емануел с 7-метров шлейф – най-дългия в историята на кралските сватби.

Сватбената рокля на принцеса Даяна ще бъде изложена в двореца Кенсингтън

И макар и снимките тогава да показват една красива двойка с любовна история, на която всеки е завиждал, още на сватбения ден проблемите за Даяна и Чарлз вече са започнали. Прочетете повече за предателството на принца, което помрачило специалния ден на Лейди Ди: Ревност отровила сватбения ден на принцеса Даяна

Fashion GalleryHero SliderPopular