Най-изгодните туристически дестинации за 2019 година

Когато планираме пътуване, голям фактор за това на къде ще се запътим винаги играе цената. Ето кои са най-изгодните туристически дестинации според качеството, което предлагат.

За втора година City Costs Barometer ни предлага класация на топ 12 туристически дестинации, които най-добре отговарят на съотношението цена-качество. Всички те са Европейски столици, които всяка година привличат посетители от цял свят.

Те изчислили на базата на това колко средно ще ни струва да прекараме две нощувки за двама в хубаво място в центъра на града. Взели са предвид и цената на една вечеря, кафето, входовете в музеите и другите туристически атракции. В сумата обаче не влиза транспорта до там, защото той зависи от много фактори.

12 инспириращи дестинации за приключенци

Изглежда цените падат навсякъде. Италия, която напоследък изпитва проблеми с твърде високата си посещаемост, въпреки това е станала дори по-евтина дестинация.

Ето кои се нареждат и най-изгодни:

12. Атина, Гърция

Започвайки от долу нагоре, страната ни съседка предлага средна цена за престоя ни там около £197.13. За втора година Атина се класира с най-ниски цени за храна според изчисленията. През най-горещите месеци стандарта може леко да поскъпне, но все още ще бъде изгодно.

11. Будапеща, Унгария

От дълго време насам Будапеща е привличала туристи с романтичната си атмосфера и достъпните си цени. Тази година тя отново се очаква да бъде търсена дестинация с нейните приблизителни  £195.60. 

10. Прага, Чехия

Само £190.19 ще ви трябват, за да се насладите на старата столица, която кара посетителите да се връщат всеки път.

9. Москва, Русия

Красивата столица е мечтана дестинация за много от нас и можем да я имаме за £186.87. 

8. Братислава, Словакия

Този град е на 18 века и все пак изглежда така красиво. Според изчисленията ще са ни нужни £182.02, за да му се насладим.

7. Рига, Латвия 

Една малко по-необичайна дестинация, която си струва да се провери за £178.60.

6. Порто, Португалия

Португалия привлича с красивата си архитектура, вкусната храна и ниските цени от  £172.60.

5. Букурещ, Румъния

Още една страна съседка, която ни привлича с ниските си цени. Може би тази година ще си помислим дали да не се потопим в малко от нейната мистерия. Какво пък? Ще ни струва само £167.74.

4. Истанбул, Турция

Истанбул винаги се е класирал на едно от челните места за предпочитани туристически дестинации от българите. Близко е, достъпно е, интересно е и предложенията за храна и забавления няма да се намерят никъде другаде. Да посетим столицата възлиза в  £166.83.

Новите райски дестинации за меден месец

3. Варшава, Полша

Източна Европа се оказва една от най-евтините възможности и Варшава е една от тях с £160.35.

2. Белград, Сърбия

С архитектурата си от времето на СССР и евтината бира, нищо чудно, че Белград се класира на второ място. Точна цена за престоя там е  £151.57. 

1. Вилниус, Литва

Това е една от тези туристически дестинаци, които успешно са се крили от нас до сега. Градът предлага красива барокова архитектура и необичайната комбинация от близост до природата с развита инфраструктура. Историята на града е запленяваща и това си личи по старите замъци.

Можем да посетим Вилниус за  £147.35.

Кои са изгодните плажни дестинации

Hero Slider