Новите райски дестинации за меден месец

Планувате ли меден месец или просто екзотично пътешествие с любимия? Ние ще ви представим седем горещи дестинации, които определено не са клише!

Да, няма нищо лошо в това да отидете на романтична ваканция в Париж, но ако искате да впечатлите приятелите и познатите си с невероятни кадри от непознати места, заложете на тези 7 предложения. 
Селфос, Исландия


Релакс на един час път от Рейкявик, тази дестинация предлага едновременно тиха почивка, през която да се насладите на Северното сияние и спиращата дъха гледка, но и предпочитано място за любителите на адреналина, които могат да разнообразят престоя си с разходка до глетчера. Страната на огъня и леда ще ви даде едно незабравимо преживяване, допълнено, разбира се, с модерен лукс и СПА предложения. 
Нумеа, Нова Каледония


Когато стане дума за презокеански пътешествия, често Фиджи и Бали обират цялата слава, но какво ще кажете за Нова Каледония? Това всъщност е френска територия, носеща в себе си духа на френското средиземноморско крайбрежие, но редицата острови, възможности за сърф и бели пясъчни плажове ще оставят у вас едно неповторимо усещане. 


Езерото Атитлан, Гватемала
Красиво езеро, разположено сред живописни планини, вулкани и древни селища – какво повече му трябва на човек? Местните го наричат “пъпа на света”, а всъщност това е най-дълбокото езеро в Централна Америка. Освен разходки и катерене в планините, можете да се гмуркате в кристалните му води и да релаксирате сред зеленината. 
Армакао бос Бузиос, Бразилия
След Световното по футбол тази година и в очакване на Олимпийските игри през 2016 г. е напълно нормално Рио де Жанейро да привлича най-много туристи. На два часа от Рио обаче се намира това райско място, заобиколено от скали и страхотни плажове, където ще получите цялата екзотика на Бразилия, но без тълпите от нетърпеливи туристи.
Свети Стефан, Черна гора


Ако искате нещо красиво и предлагащо лукс, не е нужно да ходите на другия край на света. Този курорт в Черна гора ще ви предложи спиращи дъха гледки, история и множество занимания по време на престоя. Наскоро отворен след продължилата 6 години реновация, Свети Стефан определено е една от новите перли на Адриатическо море. 
Ломбок, Индонезия 


Този остров определено не получава толкова внимание, колкото Бали, а това със сигурност трябва да се промени. Същото културно наследство, уникални плажове и невероятни хотели с басейни, но минус претъпканите улици и магазини за сувенири на всяка крачка. Като се замислим, по-добре да си остане така…
Ламу, Кения


Разположен на северното крайбрежие на Кения, Ламу е част от списъка Световното наследство на ЮНЕСКО, обединяващ в себе си културата на Суахили, както и микс от източноафрикански, арабски и индински култури. Тук ви очакват екскурзии с лодки, сафари, водни спортове, но смятаме, че уникалните плажове сами по себе си си заслужават.