Кои са изгодните плажни дестинации

Горещите плажове все повече ни привличат, затова ще ви покажем няколко кътчета на света, които примамват с красиви плажове и изгодни цени.

Крайбрежието на Португалия 

За около 50 лева на нощ в Португалия ще се насладите на разкошни плажове и приветливи градчета. За около 26 долара на вечер може да наемете стая в най-южната част на Португалия, Алгарве. 
Красиви плажове, чиста вода и скалисти хълмове предлага Алгарве на туристите. Всъщност, голяма част от плажовете на Португалия са класифицирани като едни от най-красивите в света. Градчетата по крайбрежието предлагат развлечения за туристите, традиционна кухня и забележителности. А Албуфейра, превърнал се в любима лятна дестинация, се слави с големи барове с музика на живо. 
Гостоприемните португалци ще ви почерпят с прочутото вино Порто и “паштел де ната” – сметанов сладкиш.

Филипините

Филипинците могат да се похвалят с една от най-дългите крайбрежни линии в света. С над 7100 острова Филипините предлагат изобилие от красиви плажове. Макар и далечна за нас дестинация, филипинските плажове са сред най-евтините. Само за 23 долара на вечер ще имате каквито поискате развлечения – от вълни за сърфиране до спокойни води за релакс.

Гмуркане в Египет

Една от предпочитаните от европейците дестинации е Египет. Двойна стая ще ви струва само 20 долара. Най-популярният курорт е Шарм ел-Шейх в южната част на Синайския полуостров. Определят го като едно от най-добрите места за гмуркане.

И едно нестандартно предложение…

Полша определено не е страна, известна с пясъчните си плажове. Но страната разполага с такива – при това познати на немските туристи, които ги посещават често, като Полската Ривиера. Най-известен е Устка, но Сопот е мястото, където ще намерите стаи за 20 долара дори в разгара на сезона. Може и да похарчите малко повече за двойна стая, но вероятно ще компенсирате от факта, че в туристическото градче на Балтийско море бирата е само 2 долара.

Екзотика на добра цена: Венецуела

Венецуела разполага с най-дългото крайбрежие на Карибско море. Само остров Маргарита разполага със 170 километра карибски плажове с 50 курорта, от които да избирате. И спокойно може да намерите стая за 15 долара на вечер, както и да похапвате само за 5 долара.

Изгодно и близко: Гърция

Популярна алтернатива на бляскавите италиански и френски курорти е Гърция. Корфу предлага на посетителите си разкошна природа, а цените са достатъчно прилични. Халкидики и Тасос примамват с цени около 7 долара на вечер.

Раят на земята в Тайланд

Най-популярната плажна дестинация в Югоизточна Азия е Тайланд. Като райско кътче определят остров Пукет, който все по-често е посещаван и от знаменитости. Известен и като острова на Джеймс Бонд, Пукет предлага всичко за една страхотна почивка – плажове с мек пясък и лазурносиня вода, оживен нощен живот и разнообразна кухня. 

Тайланд определено предлага най-изгодните почивки – може да си наемете бунгало за 3 долара на вечер. Евтината тайландска храна също предразполага към охолна почивка. Но колкото и да е примамлива цената на нощувките и храната, за тези екзотични дестинации си трябва сериозен бюджет за пътуване.

Пролет в Прага
Как да стегнеш куфарите?
Преодолейте страха от смяна на кариерата
Мъжът Телец показва любовта си с жестове