Рецепта за пай с пиле

Възхитително вкусен и питателен, дори децата го обожават.

Необходими съставки:

  • ½ кг. пилешки гърди;
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно;
  • 2 червени чушки, нарязани на малки кубчета;
  • 2 зелени чушки, нарязани на малки кубчета;
  • 3 пресни глави лук, нарязани на филийки;
  • 1 с.л. мащерка;
  • 1 с.л. горчица;
  • 100 гр. мляко;
  • 200 гр. пармезан;
  • Сол;
  • Пипер;
  • 1 пакет кори бутер тесто.

Фотография: Unsplash.com

Начин на приготвяне на пай с пиле:

Първата стъпка е да налеем вода в тенджера и да сварим пилето заедно с лука. Когато пилешкото месо омекне напълно и бульонът се е сгъстил, го отстраняваме от котлона.

След това трябва да изсипем в тава 1 с.л. зехтин и да задушим чушките и пресния лук, като накрая не забавяме да прибавим мащерката.

В голяма купа слагаме пилето, сотираните зеленчуци, пилешкия бульон, памезана, горчицата, солта и черния пипер и ги разбъркваме много добре с ръце. След това добавяме малко по малко млякото и продължаваме да бъркаме.

Приключвайки тази стъпка, трябва да оставим пълнката настрана да изстине.

Фотография: Pexels.com

Загряваме фурната на 180 градуса, като след това започваме да редим лист бутер тесто и да разпределяме плънката в тавата.

Разбира се, поставяме втори лист бутер тесто върху вече сложената плънка.

Сега идва ред на яйцето, което да поставим в малка купа като трябва да го разредим с 2 с.л. вода.

И за финал намазваме пая с яйцето. Печем го около 40 минути до златисто кафяво и вече е готов.

Приятен апетит!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за джинджифилови сладки