Рецепта за джинджифилови сладки

Затова днес се захващаме да приготвим най-сладките и вкусни джинджифилови човечета, които децата обожават.

Необходими съставки:

  • 3 чаши универсално брашно;
  • 2 супени лъжици настърган джинджифил;
  • 2 супени лъжици канела;
  • ½ чаена чаша масло;
  • ½ чаена чаша захар;
  • 1 яйце;
  • 2/3 чаена чаша пчелен мед;
  • 1 чаена лъжица ванилия;
  • ½ чаена чаша бакплувер;
  • 1 супена лъжица карамфил;
  • 1 супена лъжица индийско орехче;
  • Сол.

За глазурата:

  • 2 белтъка;
  • 3 чаени чаши пудра захар;
  • 1 ванилия.
  • Сладкарска боя.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на джинджифилови сладки

Маслото и захарта се изсипват в купа и се разбъркват добре с бъркалка до хомогенизиране. След това добавяме яйцето и меда и продължаваме да разбиваме.

Във втора купа слагаме брашното, останалите съставки и ванилията като разбъркваме добре с ръце. Добавяме сместа в купата с маслото, разбъркваме отново и прибираме в хладилника за една нощ или поне 5-6 часа за по-нетърпеливите.

Следващата стъпка е изсипването на брашното на плота и разточването на тестото. С подходящи формички трябва да направим и сладките.

Подходящо е да ги украсим с малки бонбонки. След това загравяме фурната на 180 градуса и ги печем около 10 минути.

Фотография: Pexels.com

За глазурата:

Белтъците се разбиват с бъркалка, докато станат на пухкав облак. Добавяме захарта и ванилията и продължаваме да разбиваме. Да не забравяме и добавянето на сладкарска боя! А ако глазурата е твърде течна, трябва да добавим още малко пудра захар.

Фотография: Pexels.com

За финал намазваме сладките с глазура и оставяме да стегне.

Вече имаме прекрасни и много вкусни коледни джинджифилови сладки, който ще се харесат на малки и големи.

Фотография: Pexels.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тарт с гъби и бекон