Пълнени картофи с бекон и сирене

Днес ни се хапва най-вкусната им версия, затова ще ги направим печени и пълнени със сирене и бекон.

Необходими съставки:

  • 8 средни картофа /добре измити/;
  • 3-4 с.л. зехтин;
  • 220 гр. масло;
  • 1 бр. бекон, нарязан на малки кубчета;
  • 1 бр. лек млечен крем;
  • 1 бр. настъргано сирене гауда;
  • ½ чаша мляко;
  • Сол;
  • 2 пресни глави лук, нарязани на ситно;
  • Черен пипер.

Фотография: Freepik.com

Начин на приготвяне на пълнени картофи с бекон и сирене:

Нарязваме картофите на две и ги намазваме с масло. Слагаме ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час. След това добавяме маслото, бекона и сметаната в купа и ги разбъркваме добре.

Фотография: Pexels.com

Във втора купа слагаме сиренето, млякото, солта, черния пипер и зеления лук и ги разбъркваме.  Изваждаме картофите от фурната, премахваме вътрешността им и ги пълним с първата смес, а след това и с втората.

Фотография: Freepik.com

По желание се добавя допълнително сирене отгоре, а картофите се запичат за още 15 минути.

Добър апетит!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за баница с кайма