Кулинарен уикенд: Пиле с вино и гъби по лесния начин

Създайте вечеря като от ресторант с много по-малко усилия с тази улеснена версия на класическата рецепта.

Готвачите казват, че можеш да познаеш какъв е един човек от начина, по който готви пиле. Ние ви предлагаме да се представите като забавни и готини и да го направите с вино.

Ще ви бъдат нужни:

1 цяло пиле

2 супени лъжици масло

4 парчета бекон, нарязани

1 голям лук, нарязан

3 скилидки чесън

400 грама гъби, нарязани

2 чаши сухо бяло вино

1 супена лъжица горчица

Половин чаша сметана за готвене

¼ чаша пресен магданоз

Сол и пипер за овкусяване

Приготвяне:

Овкусете пилето и пригответе тиган, в който да разтопите маслото. Печете пилето в него за по четири минути от всяка страна или докато покафенее.

Когато месото е готово, оставете го настрани и в същия тиган изпечете бекона за около три минути. Сотирайте лука, заедно с бекона, за пет минути, след което добавете чесъна и гъбите за още 5-6 минути.

Добавете пилето, виното и горчицата. Когато виното започне да къкри, захлупете тигана и гответе на ниска температура за 15-20 минути, докато пилето не е напълно готово. След това добавете сметана и гответе още 8-10 минути.

Сервирайте с пресен магданоз.

Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Пилешко филе с кестени и картофено пюре