Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Тази рецепта е много подходяща за вечерите, когато искате да впечатлите гостите си, но не искате да влагате много усилия в приготвянето на ястието.

Нужни са ви:

1 килограм пилешки гърди

2 праскови

200 грама моцарела

4 парчета бекон, нарязан (по желание)

1 супена лъжица мед

3/4 чаша сухо бяло вино

четвърт чаша брашно

чаша пилешки бульон

2 супени лъжици зехтин

1 лъжица нарязан розмарин

сокът на един лимон

връзка пресен босилек

сол и пипер

Приготвяне:

Овкусете пилето, като първо го намажете с зехтин, след което втрийте в него розмарина, солта, пипера и изстискайте сока от лимон. Поръсете с брашното, така че равномерно да се разпредели в малко количество върху пилето.

Сгответе бекона на тиган, докато стане хрупкав. Забършете тигана и продължете да гответе в него пилето, докато стане леко златисто. След това намалете топлината, добавете бульона и виното и ги оставете бавно да къкрят за 15 минути. Добавете бекона, прасковите, моцарелата и меда.

Запечете всичко за пет минути във фурната, докато не се разтопи сиренето и прасковите не се загорят леко. Сервирайте с част от соса.

Вижте видеото по-долу за още инструкции.