Кулинарен уикенд: Салата с печени праскови, прошуто и сирене бурата

Вкусовете на кремообразната бурата, соленото прошуто, сладките праскови и ароматния босилек се смесват в перфектен унисон в тази рецепта.

За онези вечери или обеди, в които искаме да приготвим нещо набързо, но все пак да бъде нещо вкусно, на което да се насладим с чаша розе – предлагаме ви тази салата.

В момента тече нейният сезон, когато прасковите са най-ароматни и дават най-богат вкус на рецептата. Не пропускайте да се възползвате и вие.

Летни диетични салати с малко калории и много витамини

За салатата ще ви трябват:

2 праскови

две шепи рукола

3-4 резена прошуто

1 бурата

зехтин

босилек

2 супени лъжици кедрови ядки (по желание)

За дресинга ще ви трябват:

3 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици балсамов оцет

1 чаена лъжица мед

половин скилидка чесън

чили натрошено

Приготвяне:

За да направите дресинга, разбъркайте зехтина с оцета и меда, а след това добавете чилито и нарязания на ситно чесън.

Почистете и нарежете прасковите и ги запечете на предварително загрят грил тиган с малко зехтин, докато не се карамелизират и изпекат леко. След това можете да приготвите салатата, като първо за основа сложете руколата, босилека, след това прошутото, изпечените праскови и буратата, която можете да оставите цяла или да накъсате. Добавете дресинга и ядките, ако използвате такива. Сервирайте с прясно препечен хляб.

Суперхраните на лятото