Рецепта за сладкиш с ябълки и канела

Ще я използваме, за да направим най-красивия сладкиш, който да прави компания на сутрешното ви кафе или следобедния ви чай.

Необходими съставки:

  • 4 пресни яйца;
  • 1 и ½ чаени лъжички захар;
  • ½ чаена лъжичка царевично олио;
  • 200 гр. кисело мляко;
  • 1 ванилия;
  • Кора от половин портокал;
  • Натурален портокалов сок от половин портокал;
  • 2 супени лъжици самонабухващо брашно;
  • 2 ябълки;
  • Пудра захар.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на рецептата за сладкиш с ябълки и канела:

Първа стъпка е добавянето на яйцата и захарта, които се разбиват добре до получаването на хомогенна смес.

След това трябва да добавим и царевичното олио, заедно с ванилията, киселото мляко, портокаловата кора и сока. Съставките се разбиват в продължение на 5 минути.

Фотография: Pexels.com

Брашното се пресява и се прибавя към сместа. Когато се получи пухкава консистенция се разпределя върху формата за торта.

Следващата стъпка включва обелването на ябълките и нарязването им на малки кубчета. Поръсват се с канела и се изсипват в сместа, след което ги разбъркваме, за да се разпределят равномерно.

Фотография: Pexels.com

Фурната се загрява на 180 градуса и сладкиша се оставя за печене 45-50 минути.

Когато видим, че е втасал го изваждаме от фурната и го поръсваме с пудра захар.

Е, пожелаваме ви приятен и вкусен съботен ден.

Фотография: Pexels.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет