Кулинарен уикенд: Домашни (по-здравословни) бонбони Тофифи

Обичате ли бонбони Тофифи? А искате ли да си ги направите сами?

Често търсим алтернативи на сладките изкушения, които се продават по магазините, за да си спестим част от вредните им съставки, както и по възможност, малко от излишните им калории. Този път си дадохме за цел да открием подобаваща рецепта, която да дубликира вкуса на бонбоните Тофифи, а тази идея от TikTok ни предостави решението.

@tastyselly healthy + vegan toffifee😍 you’ll love this one!🤍 recipe: @mrsflury #healthysnacks #toffifee #healthyrecipes #snackideas #vegantreats ♬ For a Minute – WizTheMc

Лесни рецепти за любители на бисквити орео на диета

Ето как да копираме емблематичните бонбони у дома, и то с по-здравословни продукти:

Смесете 1/2 чаша кокосово мляко, две супени лъжици кокосово масло, 2 супени лъжици кленов сироп (може да се замени с мед) и 1/4 чаша бадемово масло и разтопете на водна баня, за да не загори.

Когато получите хомогенна смес, изсипете във формички по желание, а ако ви се намира празна опаковка от купени Тофифи бонбони, резултатът ще е още по-близък до оригинала.

Отгоре сложете по един лешник и замразете бонбоните за 30 минути.

Накрая добавете разтопен черен шоколад и замразете за още 2 часа. Да ви е сладко!

Кулинарен уикенд: Четири десерта с кокосови стърготини с пет или по-малко съставки