Бонбони “Рафаело”, приготвени у дома

Една наистина страхотна глезотия за теб и за специалните хора до теб.

Ето какво ще ти трябва, за да си ги направиш:

400 мл подсладено кондензирано мляко + 200-250 гр. кокосови стърготини + ванилова или бадемова есенция + 60 г масло + 1/4 бял шоколад + 40 бр. сурови лешници или бадеми

Поставят се кондензираното мляко, маслото и есенцията в съд с незалепващо покритие на слаб до среден огън. Постепенно се добавят шоколада и по-голямата част от кокосовите стърготини (150-200 г) до получаването на гъста и ароматна тестоподобна смес. Сместа се оставя да отлежи и да се охлади до температура, при която бонбоните може да се оформят с ръце. Междувременно ядките се запичат до леко златисто. Бонбоните се оформят като ръцете се намазняват с останалото масло, в сърцевината на всеки се поставя по една ядка и накрая всяко “Рафаело” се овалва в кокосови стърготини.