Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите

Истината е, че те се дължат на минималните часове сън и безкрайните часове, прекарани пред екрана на компютъра. И ако вярно следваме съветите на специалистите дерматолози, то определено ще постигнем успех.

Фотография: Pexels.com

Но е факт, че има и моменти, в които искаме да подобрим външния си вид незабавно и ефективно. В този случай гримьорите са тук за нас и ни дават най-правилните решения, базирани на грим триковете, които ще ни спасят на момента.

Фотография: Pexels.com

Използване на цветен коректор

Време е да се научим да използваме продукти „спасители“ в такива моменти, като коректорите например. Когато обаче става дума за тъмни кръгове, често не е достатъчно да ги прикрием с любимия коректор.

Кръговете в лилав нюанс вероятно винаги ще бъдат различими. И ако се опитаме да ги прикрием, като създаваме слоеве върху тях, резултатът няма да ни задоволи. Лилавите тонове се неутрализират с прасковено-оранжевия нюанс. За тази цел трябва да нанесем малко количество, където е необходимо, разбъркваме добре и чак след това нанасяме коректор.

Жълтото премахва тъмните кръгове, а зеленото – всякакви зачервявания, синини и раздразнения. Но не забравяйте, че първо трябва да нанесете овлажнител.

Нека не забравяме, че трябва да нанасяме коректора по дължина до най-тъмната точка на кръговете под очите, която обикновено е близо до вътрешния ъгъл.

Внимание! Не трябва да се приближаваме твърде много до основата на миглите, тъй като има риск гримът да изглежда неестествен и „плосък“.

Nude и бял молив за очи

Това е гениалният трик на гримьорите за моментите, когато искат да придадат допълнителен блясък на погледа и същевременно жизненост и свежест. Те избягват тъмните сенки и предпочитат nude или бял молив, с който очертават вътрешността на долния клепач. По този начин бялата част на окото изглежда още по-ярка, а погледът лъчезарен.

Добре поддържани вежди

Ето и още една малка тайна на експертите! Може да ни се струва невероятно, но тe сресват веждите нагоре и причината за това е наистина сериозна, а именно, че по този начин се повдига погледа, правейки очите да изглеждат по-големи и впечатляващи, в резултат на което малките несъвършенства не се виждат. И тук тайната е, че след изчеткване професионалистите използват гел за вежди, така че да останат толкова красиви с часове.

Сияние във вътрешния ъгъл на окото

Това е една от най-големите тенденции на сезона, но и тайната на гримьорите от години. Малко количество блясък от сенки в сребристо, бяло или златно във вътрешния ъгъл на окото предлага уникално сияйние, което засенчва всички признаци на умора. За още по-интензивен ефект можем да използваме и любимия си хайлайтър.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайната на перфектните устни според Киара Ферани