Три дни с перфектна коса, без да я мием

Благодарение на “системата Кардашиян” можем да имаме красива прическа три последователни дни само с едно измиване.

Жустин Марджян – топ коафьор и член на Кардашиянския glam squad, споделя своя режим. Благодарение на него, можем да минем с едно миене и три различни прически. И да си позволим по още малко сън сутрин, което е оферта, на която всички казваме “да”!

Ден първи

Косата се измива с шампоан за обем или дълбоко почистващ шампоан, като целта е да премахнем всякакви следи от прах и замърсявания от скалпа и да я освежим максимално. Ние харесваме новия детоксикиращ шампоан на Klorane с водна мента, който има опияняващо свеж аромат и е изключително подходящ за замърсената градска среда.

След измиването, нанасяме балсам само в кращата и го изплакваме добре след това. Целта е косата да скърца от чистота в корените и да не се утежнява от продукти с по-плътна текстура.

Изсушаваме я със сешоар и едра четка, след като сме пръснали спрей за обем в корените и по цялата дължина. Сушим първо с обърната надолу глава, за да повдигнем косъма максимално в корена – така косата няма да се омазни толкова бързо. След като я изсушим, можем да оформим леки вълни в кращата с преса за коса.

Ден втори

Обработваме корените на косата със сух шампоан и я вдигаме на висока опашка. Дължините остават небрежно разрошени.

Ден трети

На помощ идва плитката. Отново пръсваме малко сух шампоан в корените и масажираме с пръсти, след което сплитаме косата на ниска, леко небрежна плитка. Спускаме няколко кичура около лицето, за да придадем мекота и очарование на излъчването си.

След този ден, отново е добре да използваме дълбоко почистващ шампоан, който да отнеме от корените цялото количество сух шампоан и да позволи на кожата на главата да диша. И така, с едно миене на косата можем да имаме перфектна визия няколко дни.

Преоткрийте силата на косата си с професионалните продукти на Kemon Italia

Диета за по-гъста коса

Почиствате ли четката си за коса достатъчно често?

Косата опада от недостиг на протеини, желязо и магнезий

tips