Преоткрийте силата на косата си с професионалните продукти на Kemon Italia

Вече и у нас можем да се възползваме от професионалната козметика за коса Kemon, предоставяща изключителни нови възможности за стилизиране, боядисване и интензивна грижа.

Kemon Italia е премиум марка, базирана върху традициите и фокусирана върху бъдещето. Философията на Kemon e, че косата ни е отражение на нашата същност, а ценностите на марката са: иновативност, безгранични възможности, максимално естествени сурови съставки във формулите на продуктите.

Основана през 1959-а година в Сан Джустино, марката създава богата гама от продукти с възможно най-чистите съставки. Подходящи дори за по-крехки коси и за чувствителен скалп, продуктовите линии ни дават възможност да изразим себе си, без да се страхуваме, че ще увредим естествената си красота.

Някои от акцентите в портфолиото на Kemon Italia:

Actyvaлиния професионална козметика за коса с натурални био съставки за висококачествена и ефективна грижа за косата.

And – линия стилизиращи продукти, сертифицирани по Icea Vegan и Love Nature. Ефективни и нежни формули, които защитават косата и са с веган формули без ГМО.

Unamy System – професионална система за промяна във формата на косата (изправяне или накъдряне) с перманентен или полу-перманентен ефект.

Yo Color System – нежна терапия за боядисване на базата на йогурт със сертифицирани органик съставки. За изключително интензивни цветове и същевременно с това дълбоко подхранване.

Cramer Color –  Боядисваща система, обогатена с кокосово масло. Постига впечатляващо естествен ефект и е плод на 50 години усършенстване на оргиналната формула.

Heritage основната тема на новата колекция Пролет/Лято 2019 на Kemon Italia.

Криейтив екипът, начело с многократно награждавания стилист Мауро Галцинято, засне визиите в Кейптаун, столица на Южна Африка. Именно там е разгърната максимално визията за Heritage (наследство), заедно с непрекъснатото търсене на истинската, естествена красота, колкото и да е несъвършена, отвъд понятията форма, възраст, раса и пол.

Творчеството запазва своето значение, но се изисква от нас непрестанно обогатяване чрез нови знания и техники, визия за света, като се стремим винаги да представяме истината. Във време, което е дигитализирано и преобладават фалшивите новини, хората често биват объркани и не вярват изцяло на информацията, която виждат. Именно затова ние, професионалистите, творците, трябва да представяме кратки визии, които да пресъздават натуралната красота максимално точно, като едновременно провокираме емоция, мечта и съпреживяване.”, разкрива Мауро Галцинято, криейтив директор на Kemon Italia.

“С новата си колекция Kemon предлага един по-различен прочит на световната действителност, с нотка визия в бъдещето. А за света на фризьорското изкуство това е от изключителна важност. Потребностите на клиентите ни се променят светкавично, а ние сме длъжни да бъдем готови да предоставим идеи за визии отвъд тяхното въображение. Именно тук е и главната роля на Kemonда ни даде познанието за реализацията и да ни влее ударна доза вдъхновение.”, каза Елка Венкова, управител на Cosmetic Line, официален дистрибутор на Kemon Italia за България.

Първата линия от колекцията, Future Active, представя еволюцията при спортното облекло. А именно – удобните дрехи, които се използват не само за физическа активност, но и за ежедневна употреба.

Подобно на дрехите, косата е признак на практичност и характер, разкрити чрез по-къси, по-лесни за управление прически, които запазват силата си чрез етажиране и интензивни цветове, взети от огромна палитра: бледо русо, светъл аквамарин и по-студено кестеняво.

Втората част от колекцията носи названието Cultural Fusion (Културно сливане)„етническото“, което носи различията между Изтока и Запада. В съвременния свят пътуването по света е изключително лесно и това позволява по-голям контакт между различните култури и създава предпоставки за интересен микс.

Ролята на косата е жизненоважна в този колоритен свят, тъй като представлява баланс, вкус и хармония. Формите предизвикват деликатна гладкост и плавност, а цветовете са там, за да представят природата: русото е обогатено с пясъчни и коралови проблясъци; кестенявите цветове са земни, изпълнени с кехлибарени нюанси.

Ако искате и вие да се срещнете с част от екипа и да получите практически съвети как да създавате новите визии от колекциите, запазете мястото си за полудневния семинар за професионални фризьори KNOW #3.