Makeup, don’t break up: Любимите продукти на редакторите

Какво има в грим несесера на Miss Bloom момичетата?

Разни съкровища, които често пазаруваме и тестваме заедно.

Но ви уверяваме, че не наблягаме на количеството – дамите в екипа си приличаме по това, че за ежедневието всяка има малък, изпробван и безотказно действащ арсенал от любими продукти, които вършат работа във всякакви ситуации. Включително и когато се гримираш набързо пред компютъра, защото след трябва да се изстреляш към важно събитие.

Ето и фаворитите на всяка от нас.

Петя, главен редактор

Гримирам се за около пет минути, като залагам основно на лек фон дьо тен, коректор, спирала и някакъв озаряващ продукт за скулите.

В момента използвам фон дьо тена Double Wear на Estee Lauder – хидратиращ, с достатъчно флуидна текстура, която се разнася бързо и не стои като маска върху лицето. Коректорът на Revlon Photo Ready ми е категоричен must-have, купувам го вероятно за трети или четвърти път. Сякаш попива в кожата след нанасяне и е напълно невидим, в същото време освежава и озарява зоната около очите.

Спиралата е Grandiose на Lancome. Четката й е с уникална извивка и с две ръце се подписвам, че е най-удобната за нанасяне спирала, която съществува! Ако харесвате силно извити, повдигнати мигли, продуктът е перфектен. За лек блясък използвам тази розово-коралова палитра на The Body Shop, нюансите са прекрасни. Или последното ми откритие  – минералният хайлайтър на Golden Rose.

Ако имам повече време, понякога слагам сенки. Color Tattoo на Maybelline са с дълготрайна кремообразна текстура, а това е нюансът Creamy Beige – малко по-хладно и по-тъмно бежово. Любимите ми глосове също са в неутралнaта гама – Smoky Topaz на Revlon и Pretty Thing на Marc Jacobs. Разликата е, че вторият е малко по-лек и прозрачен, но и двата са ми любими, защото изглеждат много естествено, имат хубав блясък и не изсушават устните.

Йоанна, моден редактор

Ако трябва да съм честна, сутрин обичам да посвещавам повече време на кафето си, отколкото на грим. Затова съм ограничила продуктите в несесера си до такива, които се нанасят максимално бързо и лесно, без да изискват цял арсенал от четки, гъбички и т.н.

Слънцезащитата Photoderm Nude Touch SPF50+ е доста популярен продукт в екипа ни и определено има защо! Има много фина текстура, нанася се с пръсти има лек цвят, който изравнява тена на лицето и се слива с него. През лятото не обичам да слагам фон дьо тен, независимо колко е лек, защото в средата на деня кожата ми започва да лъщи. Не мога да мина без коректор обаче! След слънцезащитата с цвят идва ред на Catrice Camouflage Cream – култов продукт в beauty средите, който аз открих наскоро. Кремообразен е, покрива добре и е бюджетен заместител на доста по-скъпи коректори, на които по нищо не отстъпва.

L’Oreal Brow Artist Genius Kit е много удобна палитра за вежди с малка четчица. Наскоро прочетох интервю с гримьор, който заяви, че когато се гримираме, никога не трябва да забравяме оформянето на веждите. В противен случай лицето изглежда незавършено. Опитвам се да следвам съвета му, но според мен нещото, което не бива да забравяме, е спиралата. Моите мигли са къси и никак не са гъсти, затова не мога да си позволя да я пропусна! В момента използвам Kiko Milano Extra Sculpt Volume Mascara и съм влюбена в четкатапо-тясна е в средата и е много удобна. 

Що се отнася до устните, винаги гледам да имам балсам на една ръка разстояние. Имам един на бюрото в редакцията, един на нощното шкафче и няколко, които прехвърлям от чанта в чанта. Любим напоследък ми е този на EOS с вкус на мандарина. Макар че обожавам червено червило, за през деня рядко слагам такова. Предпочитам телесните нюанси, като в момента най-често ползвам Maybelline Color Sensational в цвят Born With It и Avon Mark Plump It в цвят Rose Kisses.

Рядко ми остава време да слагам сенки, но когато го правя, предпочитам да са в топли нюанси. Любимите ми палитри това лято са Nude Roses на bh Cosmetics и Colour Riche La Palette Nude на L’Oreal. 

Ася, лайфстайл редактор

С годините започнах все повече да ценя времето си, затова и няма да излъжа ако кажа, че не посвещавам много минути на грима си. До такава степен съм се специализирала, че са ми нужни между 5 и 10 минути, за да постигна максимален ефект, прикривайки всички несъвършенства и подчертавайки достойствата си. Затова и в козметичната ми чантичка има само най-важните beauty продукти, които са подходящи както за ежедневен грим, така и за вечерен. Първото нещо, с което стартирам е нанасянето на фон дьо тена Infallible 24H-Matte на L’Oreal, който перфектно се слива с кожата ми, изравнява тена, матира всички участъци и предотвратява лъщенето на по-късен етап от деня и най-важното – има дълготраен ефект.

Признавам си, през лятото понякога може и да пропусна  фон дьо тена, но това не може да се случи с коректора. Влюбена съм в Liquid Camouflage на Catrice, който е водоустойчив и като камуфлаж успява да заличи всички несъвършенства по лицето ми – от тъмните кръгове под очите, до белези от пъпки и дори пигментни петна. За да подчетрая скулите си и да добавя малко повече блясък на лицето си, използвам палитрата Face Palette на H&M, с която се запознах сравнително наскоро, но вече ми е верен спътник. Тя съдържа два нюанса бронзант, руж и хайлайтър.

За драматичен ефект на визията и нещо, което се е превърнало в моя запазена марка, е очната линия. Аз използвам Gel Eyeliner на IsaDora, която е лесна за нанасяне, дълготрайна и водоустойчива е и няма риск да се размаже през лятото. Следва спиралата, към която съм доста капризна. Признавам си, много ми е трудно с нанасянето й и отделянето на всеки косъм от миглите. Перфектната за мен е Push up Drama на Maybelline, с която за секунди успявам да извия миглите и да добавя така желания обем, без да влагам много усилия.

През деня не обичам много да слагам червило, а единствено безцветен гланц за устни, затова пък вечер то е задължителната част от грима ми. Много важно за мен е то да е матиращо и дълготрайно, и да не се размазва дори след хранене. Обожавам матовото червило в течна форма Matt Lasting Lip Color от Radiant Professional, което успя да покрие всичките ми изисквания и да ме изненада много приятно.

Деси, заместник главен редактор на списание JOY 

Ценя кожата си и се грижа много старателно за нея, но що се отнася до грима, моята позиция е “less is more”. Използвам спирала, малко руж и червило. Не толерирам тежката комбинация от наслояване на много грим.

На слънцезащитата отделям сериозно внимание по време на ежедневните си ритуали. Освен дневният ми крем, пудрата и фон дьо тенът, които нанасям, също имат SPF фактор. Clinique Even Better Makeup Broad Spectrum SPF 15 изравнява тена, а минералната пудра Clinique Almost Powder Makeup SPF 15 е един от най-любимите ми продукти.  За грим отделям 5 минути от времето си сутрин. Освен основа, нанасям щадяща спирала Avene Couvrance с хипоалергенна формула.

Личната ми слабост са устните. Харесвам ги меки, пухкави и експресивни. Обожавам моя овлажняващ и покривен Clinique Chubby Stick. За перфектни червени устни с мат финиш използвам L’Oreal Paris Collection Exclusive Lipstick в цвят Blake, а Clinique Pop Lacquer Lip Colour – ами той винаги е дамската ми чанта.

Люба, козметичен редактор на списание JOY 

Ако трябва с в една дума да определя грим ритуала ми всяка сутрин, то това е думата БЪРЗ.  Като бюти редактор обичам да знам много за самите козметични продукти, но рядко отделям дълго време за грима – смятам, че по-малко грим дава на излъчването ми повече сияние и свежест.

Важно правило за мен, което спазвам задължително през последните няколко години, е нанасянето на слънцезащита. Затова сутрин стартирам грима с Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50+ със златист нюанс. За мен това е правилният тон – по природа съм с леко смугла кожа. Уникалното на този “фон дьо тен”, както го наричам аз, защото го позлвам и с такава цел, е текстурата му – изключително ефирна и наистина се слива с кожата на лицето.

Коректорът ми е с леко прасковен цвят и отново по-тъмен от обичайните. Exact Fit на Artistry – отново с ефирна и невидима текстура. Освен това го ползвам и като праймер за сенки.

Признавам, невинаги имам нужда, но през всички сезони нанасям и бронзиращата пудра на Chanel Lumière d’Été – от лятната колекция на марката за 2015-та. С нея само докосвам на определени места по лицето, за да създам нежен акцент. Всеки път, когато съм нанесла тази пудра, получавам комплименти за грима. Тези реакции са достатъчни, за да я превърна във фаворит на грим ритуала ми.

Ружът на Clinique е вълшебен – изглежда много розов, но върху кожата създава енергични акценти на свежест и младост.

Червило слагам рядко, но гланц – всеки ден. Отново с лек розов нюанс – гланцът на Lancome Gloss In Love е винаги в чантата ми. Но, освен с цвета, ще ви призная с какво друго ме печели всеки път – не отвъртам капачката, а само с натискането на малко бутонче я освобождавам. И само с поставянето отново на капачката затварям гланца – бързо, лесно и прекрасно.

Виждате, че в грим ритуала ми (поне засега) липсва спирала за мигли – опитвам се напоследък да следвам тенденцията за очи без грим. Особено през лятотo това е удобно и моментът е подходящ.

Михаела, автор в Miss Bloom и JOY

Започвам със спиралата – Maybelline Lash Sensational. Няма нещо, което да не обичам в тази спирала! Създава чудесна извивка, придава лек обем и е водоустойчива. Матиращото червило Lip Lingerie на NYX е продукта, който местя от чанта в чанта при всяко излизане. Супер дълготрайна формула, много наситен цвят и моят Bedtime Flirt е перфектният “nude” нюанс.

Този кремообразен пигмент за устни и скули от MAC в най-летния възможен коралов нюанс е моят най-добър приятел напоследък. Много малко количество е нужно, за да придадете свеж вид на скулите и устните си.

Подхранващият гланц на Yves Saint Laurent e съвсем нов техен продукт, но бързо се превърна в мой любимец. Нежно хидратира устните и придава неустоим блясък, без да оставя лепкав слой. Истинско бижу! Накрая, този прахообразен руж на TARTE е обогатен с много минерали и е с антибактериално действие, което го прави подходящ дори за най-чувствителната кожа. Цветът е ненатрапчив и издържа през целия ден.