Любимите продукти за коса на редакторите

Деси, заместник главен редактор на списание JOY (@ava_yo) 

Тялото си третирам с уважение и грижа и се стремя както в ежедневното си меню, така и в грижата за лицето, тялото и косата си да използвам предимно продукти с органичен произход. Косата ми е гъста, права и се оформя лесно, за това и шкафа в банята ми не съдържа арсенал от продукти. Освен на професионалната грижа веднъж в месеца, у дома разчитам на шампоан, подхранващи маски и любимото ми многофункционалното олио Nuxe Huile Prodigieuse, което придава на косата ми копринена мекота и блясък. Шампоаните редувам и сменям често. В момента ползвам Korres със сладък корен и коприва. Органичните съставки, специфични само за остров Крит, регулират баланса на скалпа, като поддържат косата ми мека и чиста за по-дълго време. А за онези дни, в които бързам ужасно и нямам време за сушене, използвам сух шампоан. Моят избор е Lush No Drought с изцяло натурални съставки.

Йоанна, моден редактор (@ilievayoanna)

“Good hair days” не са често явление, особено когато косата ти е къдрава и има собствено мнение. Няма да излъжа, ако кажа, че ми отне години, за да разбера от какво точно има нужда, за да се държи прилично (или поне доколкото е възможно). Излишно е да споменавам комбинацията от шампоан и балсам за суха коса – без тях съм загубена. Но ключовите продукти за мен са тези, които се нанасят след измиването. Серията серуми на Balea е чудесно решение за изтощени краища, склонни към накъсване. В момента ползвам този, но съм доволна и от варианта с арганово масло – и двата миришат божествено! С времето разбрах също, че балсамите без отмиване са must-have за оформяне на къдриците. Вероятно съм пробвала абсолютно всеки от серията двуфазни балсами на Gliss, но в момента съм с Fiber Therapy.

След серума и балсама рядко нанасям продукт за фиксация, тъй като комбинацията от тях е достатъчна. А и всеки допълнителен продукт утежнява косата ми! Наскоро обаче открих стилизиращия спрей Frizz Ease Dream Curls на John Frieda. С него нямам такъв проблем – къдриците ми са оформени, а косата ми запазва обема си, дори в корените.