Коя е най-подходящата четка за вашия тип коса?

Най-често срещаният сценарий – купили сме си една четка за коса преди Х брой години и я използваме, докато не започне да се разпада.

Според фризьорите, обаче, това може да бъде пагубно за косата ни. Като всяко нещо и четките за коса не са вечни – след време те започват да задържат маслата от косата ни, заедно с купища бактерии, а краищата на зъбците започват да се изхабяват и да нараняват скалпа ни.

Затова трябва да сменяме четката на около половин година, като поне веднъж месечно трябва да я почистваме.

Също така експертите ни съветват да подбираме четката си според типа на косата си, за да предотвратим накъсване на косъма и за да постигаме възможно най-добре оформени прически.

За да ви улесним, събрахме всичко, което трябва да знаете за четките за коса и коя ще е най-подходяща за вас:

Права коса

За правите коси е нужна четка с антистатично действие, тоест такава от естествен косъм, защото тя ще предотврати наелектризирането и ще заглади косата.  Това е подходящ избор и за дамите с тънка коса.

За предпочитане е и четката да е плоска. Ако косата ви е къса, можете да изберете четка с овална форма, която лесно ще изправи косъма.

Къдрава коса или на вълни

Този тип коса е малко по-претенциозна, защото лесно се сплита. Затова е подходящ вариант да си купите дървена четка с редки зъбци, които деликатно ще разплитат кичурите.

За оформянето можете да използвате и кръгла четка.

Тънка и чуплива коса

Понеже тънката коса е склонна към накъсване, трябва да бъдем внимателни как ще я разресваме. Тук подходящите варианти са два – дървената четка или тази с меки и едри зъбци.

Гъста и тежка коса

Тяхното разресване е истинско предизвикателство, затова ви е нужна двойна помощ – опитайте с четка със зъбци на две нива, която ще прихване всеки косъм и ще разплете заплитанията лесно.

Най-модерните летни прически

Безплатни трикове за красота с минимални усилия

Всичко за съставките в слънцезащитата

Hero Slidertips