Моите 5 must-have: Мария от BeGlamorous

След като надникнахме в makeup арсенала на нашия редакторски екип, питаме в кои козметични находки се кълнат момичетата, за които красотата е мания – beauty блогърите. 

Поканихме чаровната Мария от BeGlamorous да се включи в нашето предизвикателство и да избере точно 5 неща, без които не може това лято.

Ако следите блога й със сигурност сте наясно колко трудно й беше да подбере само 5 продукта, на които разчита в грижата за красотата си. Мария често споделя с читателите си своите малки козметични открития, откровени ревюта на нашумели предложения и своите трикове, които доказано работят. Козметичните продукти са нейн специалитет, но ето кои са тези, които получават “Оскар за красота” този сезон. Даваме й думата! 

Любимите продукти за красота на редакторите

Само 5 неща ли? *Блогърът в мен изпада в паника.* Имам доста продукти, които, колкото и да ми се иска, не използвам всекидневно. Красиви палитри, няколко червени червила, любимата очна линия и какво ли още не. Те не са съвсем подходящи за всекидневна употреба, особено през лятото!

Първото нещо, към което посягам всеки ден е любимият ми фон дьо тен на Urban Decay Naked Skin. Името му е абсолютно подходящо. Доста лека и течна консистенция, която се нанася буквално за секунди, попива много бързо, слива се с кожата и не се усеща изобщо. Не дразни лицето ми и изравнява тена. Да, почти не прикрива несъвършенствата, но през лятото не ми трябва някой тежък продукт, който допълнително да запуши порите ми. Предпочитам продукти като този – леки и естествени.

Следващото нещо е любимата ми палитра с пудри на Pixi Glow & Bronze. Има всичко необходимо, че и малко повече за очертаване и озаряване на лицето. Това лято преоткрих бронзантите, онези с многото блясък, които придават един страхотен “sun- kissed” ефект на лицето. Точно тези са супер пигментирани, но въпреки това се работи много лесно с тях, супер дълготрайни са и всеки цвят може да бъде използван. Идеална е и за пътуване. С малко повече въображение може да се използва и за очите.

Лятна рутина за красота след плажа

Като любима лятна тенденция бих си избрала цветните и ярки червила. Изборът ми за лятото са коралово-оранжевите нюанси и цикламените. Кораловият нюанс за този сезон е Magic Orange от Lip Shaker-ите на Lancome, а цикламеният – Unapologetic Matte Balm на Revlon. И двата продукта са с матов завършек, но различна консистенция. Lip Shaker е като гланц, нанася се с четка и му трябва малко време за да попие и да стане абсолютно матов. Чъбито на Revlon е с формата на молив, нанася се лесно и има ментов аромат. И двата продукта са много ярки и пигментирани – точно това ми харесва в тях!

Последното ми откритие за сезона е лак за нокти – Nice Cream от гел серията на Catrice. Обожавам да се лакирам сама и имам доста голяма колекция от лакове. Имам този светлорозов (почти бял) лак от малко повече от месец и от тогава не съм спирала да го нося. В различни комбинации, разбира се, но винаги като основен цвят. Вече имам малко повече тен и стои още по-красиво, защото изпъква повече. Доста траен, но задължително трябва да се запечата с топ лак.

Козметика за златно лято

През този сезон нещата се случват бързо и необмислено и последното нещо, за което искам да мисля е дали очната ми линия не се е разтопила от жегата! За това залагам на изпитани продукти,  на които знам, че мога да се доверя. Продукти, които изглеждат добре на лицето ми, без да е необходимо да им се отделя прекалено много време и внимание. Нямат нужда специални четки за нанасяне или специална техника за бледване!

Повече за Мария можете да прочетете на beglamorous93.blogspot.bg