5 планети определят какви сме у дома, в любовта и в секса

В астрологията има пет Лични планети, които определят ключови аспекти от характера на човек.

Тяхното разположение в рождения хороскоп е решаващо за това какви сме в емоционално отношение, как се отнасяме към дома и семейството, какъв е стилът ни във флиртуването и в любовта, как общуваме и какви сме в секса.

Слънцето е само една от тези планети. Останалите четири обаче могат да имат също толкова силно влияние, в зависимо от това дали са в знак или в дом, който им дава мощна изява, както и от това дали са силно аспектирани от други планети. Така човек, който е например зодия Риби може “необяснимо” да проявява характеристики на Овен – ако има лични планети в този знак (или в Първи дом, управляван от Овен).

Затова и масовото тълкуване на нечия природа спрямо зодията толкова често е подвеждащо.

За да узнаете по-точно каква е природата ви, започнете с разположението на Личните планети по знаци. Ето коя сфера от живота управлява всяка от петте.

Слънцето определя нашата виталност и съзнателната ни себеизява

Слънцето представлява божествената мъжка енергия, която всеки носи в себе си. То определя как съзнателно изразяваме себе си в Света, до каква степен сме енергични, витални, директни или пък утвърждаваме себе си по-плахо, заобиколно и неуверено.

Смята се, че то е най-силно в знака на Лъва, получава мощна изява и в Овен. Слабо е във Водолей и Везни.

Луната управлява подсъзнанието и емоциите ни

Тя представлява женския архетип, следователно управлява емоциите ни, нашата майчинска страна, умението да приемаме и обгрижваме другите. Това е дълбоката ни, интуитивна емоционална природа. Лунният знак е определящ и за това как се държим у дома и с най-близкия си кръг от хора: родители, деца, най-близки приятели.

Луната получава най-хармонична изява в Рак и Телец. Най-неспокойна е в Козирог и в Скорпион (Лунните Скорпиони са определяни като хора с “бушуваща Луна”).

Горещи секс съвпадения за всяка зодия

Меркурий определя стила на общуване

Планетата управлява интелекта, писането и говоренето. Ако е добре разположен, този човек ще притежава бърз ум, оригинален изказ и изявено любопитство. Меркурий е планетата-управител на Дева и Близнаци и получава най-добра изява в тези знаци. Най-слаб е в Стрелец и в Риби.

Венера е планетата на романтиката и любовта

Тя определя стила ни във флиртуването и в любовта. Ако сравним рождения хороскоп с къща, то Слънцето ще е дневната, а Венера – спалнята. нейното разположение е важно за това как обичаме, как изразяваме любовта си и съответно как имаме нужда да бъдем обичани.

Малко хора знаят това за зодиите

Венера е планетата-управител на Телец и Везни и се изявява добре в тези знаци, както и в Риби. За неблагоприятни за Венера се смятат Скорпион, Овен и Дева.

Марс управлява първичната сила и сексуалността

Разположението му в рождения хороскоп е определящо за нашето физическо тяло, за физическата енергия, както и за агресията и амбицията ни. Марс е първичен и се свързва със сексуалността. Той е и планета на войната и може да ни направи както ненужно импулсивни и дори агресивни, така и да даде невероятен хъс за успех, в зависимост от положението и аспектите.

Марс е най-силен в Овен и Скорпион, както и в Козирог. В знаците Везни, Телец и най-вече в Рак неговото действие е затруднено.

Фетишът на Скорпиона е болката, Риби са проститутките на зодиака

Hero SliderPopular