Меркурий е ретрограден почти цял месец

Първият ретрограден Меркурий за годината започва от днес, 5-ти март, и ще продължи почти до края на месеца – 28 март. Близнаци, Риби и Дева да внимават.

Когато Меркурий е ретрограден всички сме на нокти какво ще се случи. Комуникацията винаги страда по това време, но това не е изцяло лошо.

Този път планетата попада в Риби, което ще се отрази на всички ни с настроение за вглъбяване в себе си. Ще искаме да се спрем и да преосмислим случващото се в живота ни.

Вместо да бързаме да излезем навън след работа, ще ни се иска да си останем вкъщи и да си дадем равносметка. Можем да потърсим начин да бъдем по-креативни и да освободим художника в себе си.

Лошите ефекти на ретроградния Меркурий ще се отразят на всички ни, но най-засегнати ще бъдат зодиите Риби, Близнаци и Дева. За тях този период може да се окаже много стресов и натоварващ.

5 планети определят какви сме у дома, в любовта и в секса

Едновременно с това, на 6-ти март Уран преминава в Телец, което ще продължи седем години. Планетата е символ на новото начало, промяната и иновацията, а Телец е зодия, обвързана с пари, изкуство и материално важните неща за нас.

Това не е последният феномен, на който ще се натъкнем тези дни. Всичко това ще се комбинира с новолуние, което също така дава енергия за ново начало.

Заедно с влиянието на Меркурий това ще ни афектира като промени нашите ценности и това, което има значение за нас. Ще видим нова перспектива на случващото се и ще започне нова, макар и малко хаотична, част от живота ни.

Календар на всички Новолуния през 2019-а