Три планети ще бъдат ретроградни през май

Меркурий, Сатурн и Плутон ще са ретроградни този месец.

След сравнително спокойните месеци, март с нито една ретроградна планета и април, когато само Плутон обърна хода си, идва ред на значително по-турбулентния май, през който цели три планети ще бъдат ретроградни едновременно. И да, за съжаление, Меркурий е сред тях.

Преди да сме ви уплашили съвсем, да уточним, че началото на месеца ще бъде спокойно, като по-голямата част от астро събитията са се събрали в края на май.

Накратко за влиянието на планетите в астрологията

Същото виждаме в случая на ретроградния Плутон, който започна на 27 април и ще продължи чак до октомври – още от началото на месеца усещаме влиянието му, но когато в последната седмица на май и Меркурий, и Сатурн навлязат в своя ретрограден период, ще се изправим пред повече трудности и ще трябва да научим няколко горчиви урока.

За Сатурн този момент ще настъпи на 23 май. Тогава планетата попада под знака на зодия Водолей и започва ретроградния си период. Три дни по-късно ни очаква силно пълно лунно затъмнение, а само още четири дни след това започва ретроградният Меркурий – той ще е активен до 22 юни.

Съчетаването на толкова много важни събития в една седмица дава бурен старт на топлия сезон и ще ни накара да преосмислим приоритетите си. Както обикновено, най-засегнати ще са отношенията ни с близките.

Най-добрият ни съвет за този период е да запазите нисък профил и да не взимате рискови решения.

Кога зодиите са най-щастливи

Hero Slider