Ралица Паскалева кръсти детето си в Йерусалим

Максим, който е почти на една година, имаше много специално кръщене

Първото дете на Ралица Паскалева и Теодор Салпаров, Максим, беше кръстено в Йерусалим миналия петък.

Актрисата от “Откраднат живот” Ралица Паскалева никога не се е притеснявала да говори за вярата си в християнската религия. Затова, когато дойде време за кръщенето на сина й, Максим, тя пожела да направи преживяването специално.

Датата на празника бе точно 24 май, съвпадайки с почитането на делото на Св. Св. Кирил и Методий, мястото – Йерусалим. Ралица, съпругът й и малкият Максим са били придружени от няколко близки. Кръщенето се е състояло в църквата “Света Мария Магдалена”.

View this post on Instagram

Гал. 3:27 “Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, в Христа сте се облекли.” 📜✝️ 📍Светите места – Йерусалим. Църквата “Света Мария Магдалена” , Гетсимания. Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път вече знаех, че това е мястото на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин. Църквата “Света Мария Магдалена” днес е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност – руски православен храм. Построена е през 1885г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина – едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота. Денят беше 24.05 – празникът на Св.Св. Кирил и Методий. Свещеникът се казваше Иеромонах Теодор (случайност ?!) .. Дарихме българска ръчно рисувана икона с двамата светци на манастира и станахме свидетели на едно от Светите тайнства – Кръщението. Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни! 🕊❤️ Благодарим ви @petyageorg и @luchojorgiev – за нас е чест да бъдете кръстници на Максим. Снимката е направена от талантливия фотограф @sharongabay2 ! ©SharonGabay ©RalitsaPaskaleva

A post shared by Ralitsa K. Paskaleva 🧿 (@ralitsapaskaleva) on

Със серия от снимки в социалните медии Ралица сподели повече за преживяванията си в Йерусалим. Възползвали са се да се потопят в светата река Йордан, където е бил кръстен Христос.

По-късно цялото семейство се насладили на разходка покрай плажа на Мъртво море.

Ралица Паскалева показа перфектна форма след раждането

Максим ще стане на една годинка на 3 юли и двамата му родители нямат търпение да отпразнуват повода. Те са заедно от лятото на 2017 година.

Ралица Паскалева се завръща в “Откраднат живот”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Кейти Пери с лош старт в борбата в съда

Изказванията й обаче предизвикаха смях в съдебната зала

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Алесандра Амброзио на остров Миконос

Алесандра съвсем не е единственият супермодел, който избра острова с постоянните купони

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Ирина и Брадли се споразумяха

Ще живеят в един и същи град

Горещи новини18 ЮЛИ 2019

Меган Маркъл не може да понесе вниманието, което получава

Източник за кралското семейство разказа за случващото се в двореца, по време на скандалите с Меган Маркъл и посещението й на Уимбълдън.