Звезди : Горещи новини02 ДЕКЕМВРИ 2015

Марк Зукърбърг стана баща

Той сподели кадър на своята дъщеря във Facebook

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг стана баща и съобщи щастливата новина в социалната мрежа.

Съпругата му Присила Чан го е дарила с първа рожба – дъщеричка, на име Макс. “Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят. За нейното раждане, ние й написахме писмо за света, в който искаме да порасне”, обяви Зукърбърг във Facebook.

Гордият татко сподели прекрасна снимка на тримата с Макс с приложено до новороденото си бебе писмо, след като благодари на всички за тяхната подкрепа. “Благодаря на всички в тази общност, за цялата им любов и подкрепа по време на бременността. Вие ни дадохте надежда, че можем заедно да изградим този свят за Макс и всички деца“, пише той.

Toй сподели, че със съпругата му Присила Чан планират да даряват средствата си към новата си фондация Chan Zuckerberg Initiative, която ще се фокусира върху образователни и здравни програми. 

“Завещаваме 99 процента от акциите си във Facebook, които понастоящем възлизат на 45 милиарда долара, за напредъка на тази мисия. Знаем, че това е скромен принос в сравнение с всички ресурси и способности на онези, които вече работят по тези въпроси, но искаме да направим това, което можем редом с много други хора”, пише Зукърбърг във Facebook до кадър на Присила и тяхната дъщеря Макс. 
Все пак 30-годишният милиардер Зукърбърг смята да запази мажоритарния си дял в компанията, като продава или дарява свои акции във Facebook на стойност не повече от 1 милиард долара годишно през следващите три години.

Зукърбърг и Чан са заедно от 12 години. През юли те обявиха, че очакват дъщеря, след като за последните две години съпругата му е претърпяла три спонтанни аборта.

По-рано Зукърбърг обяви, че ще си вземе два месеца отпуск по бащинство. Той обясни, че „шансовете за децата и семействата” са по-добри, когато работещите родители отделят време, за да са с новородените си деца. Зукърбърг определи решението като „много лично”.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини18 АПРИЛ 2019

Британците са ядосани на Меган и Хари

Решението на Меган и Хари да не показват детето ядоса жителите на Великобритания.

Горещи новини18 АПРИЛ 2019

Ема Робъртс и Гарет Хедлънд го карат бавно

Двамата започнаха връзката си тайно, но вече не се страхуват да се покажат.

Горещи новини18 АПРИЛ 2019

Ще познаете ли новата Емили Ратайковски?

Моделът боядиса косата си в розов цвят

Beauty18 АПРИЛ 2019

Да, Алекс Раева наистина е бременна

Певицата потвърди новината за щастливото събитие със снимка