Любимите празнични рецепти на Криси Тийгън

И как да си направим нейното известно печено пиле

“Обожавам рецептата ми за печено пиле,” споделя топмоделът и авторка на кулинарната книга Cravings Криси Тийгън

“Натърквам го с много масло с вкус на чесън и добавям свежи подправки, лимонова кора и всичко това отива и под кожата. Така накрая получавате страхотна хрупкава коричка.”

Криси е голям ентусиаст в кухнята и любовта й към готвенето я провокира да събере най-любимите си рецепти в книга, за да ги сподели с феновете си. Тя редовно публикува и резултата от свои експерименти в Instagram, а за празниците се развихря, за да зарадва цялото семейство.

chrissychicken-1 chrissychicken-2

Супермоделът признава, че любимото й ястие всъщност е по рецепта на майка й. “Нейните картофи са приготвяни у дома повече от всичко останало. Те са със сметана, с бекон и шунка. Обикновено приготвяме голяма тава и ги ядем цяла седмица. Стават все по-добри!”

Именно рецептите за любимите й картофи и пиле ви представяме днес:

Запечени картофи 

1 кг картофи
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
400 гр шунка, нарязана на кубчета
8 резена бекон, нарязани на квадрати
1 пакет масло
чесън на прах
½ с.л. черен пипер
1 ½ чаша брашно
400 мл сметана
сол 

chrissy-r-1

Загрейте фурната на 220C. Oбелете картофите и ги нарежете. Прехвърлете ги в голяма купа и ги смесете с лука и шунката.

В голям дълбок тиган пържете половината бекон в продължение на няколко минути на бавен огън, докато не стане хрупкав. Добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Добавете чесъна на прах, черния пипер и солта, а след това и брашното. Бъркайте, докато всички бучки се разпаднат и сместа стане гладка. Добавете сметаната, като продължавате да бъркате. Увеличете степента на котлона и оставете сместа да заври. Бъркайте още няколко минути и след това махнете тигана от огъня. Прехвърлете соса в купа.

В голяма тава поставете половината от микса картофи, лук и шунка, след това залейте с половината сос. Добавете останалите картофи и изсипете и останалия сос. Наредете отгоре останалия бекон и пъхнете тавата във фурната. Гответе на 220C в продължение на 30-35 мин., след това намалете градусите и гответе, докато картофите са готови.

Печено пиле със зеленчуци

1 голямо пиле
сол и черен пипер
1 пакет масло
23 скилидки чесън (8 намачкани, 15 цели)
микс от подправки (розмарин, мащерка, риган и каквото още обичате)
1 лимон
4 моркова, нарязани на лентички
1 глава лук, нарязана на полумесеци

chrissy-r-2

Загрейте фурната на 220 градуса. Пилето трябва да е предварително изчистено и подсушено. Подправете го както отвън, така и отвътре, с 2 с.л. сол и 1 с.л. черен пипер.

В голяма купа смесете маслото, намачканият чесън, подправките и щипка сол и пипер. Настържете вътре и лимонова кора, след това разбъркайте всичко добре.

Пъхнете пръстите си под кожата на пилето, стараейки се да я отделите от месото, но същевременно да не я късате. Вземете половината от микса с масло и намажете месото, като се опитвате да го разпределите равномерно под цялата кожа.

Срежете лимона на две части и ги сложете в пилето, заедно с 5 скилидки чесън и билките. Добавете останалата част от от микса с масло.

Подредете морковите, лука и останалите 10 скилидки чесън на дъното на голяма тава. Подправете ги с няколко щипки сол и сложете пилето върху тях. Намалете фурната на 180 и печете около 1 час и 30 мин. След като е готово, изчакайте да се охлади и извадете лимоните, след което ги изстискайте върху пилето.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини20 АПРИЛ 2018

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз ще стават родители

Щастливата актриса за пръв път говори за бъдещото им дете

Горещи новини20 АПРИЛ 2018

Завръщането на Дженифър Анистън след развода

Актрисата изглежда прекрасно

Горещи новини20 АПРИЛ 2018

Венета Райкова и Тихомир отново са щастливи заедно

Опитва ли се водещата да си върне бившия?

Горещи новини20 АПРИЛ 2018

Кралският говорител разкри името на кралското бебе

Очаква се наследникът на Кейт Мидълтън и принц Уилям да се роди тези дни