Звезди : Горещи новини25 ЯНУАРИ 2018

Елтън Джон спира с турнетата след 50 г. на сцената

Певецът вече не е в състояние да изнася по толкова концерти годишно

Сър Елтън Джон спира с концертите по света заради влошеното си здравословно състояние.

70-годишният композитор, певец и пианист от 50 години е на сцената и след като изнесе едно последно турне, се отдава на заслужена почивка. “Искам да спра турнетата – не свиренето, а турнетата. Седемдесет не е 60, нито 50”, казва музикантът. Той споделя, че една от основните причини са децата му – 7-годишния Закари и 5-годишния Илайджа, с които иска да прекарва колкото е възможно повече време.

Миналата година той бе принуден да отмени 9 спектакъла в Лас Вегас и Калифорния заради бактериална инфекция, започнала по време на турнето му в Южна Америка. По-късно мениджърът му заяви, че сър Джон е прекарал две нощи в интензивното отделение заради “потенциално смъртоносна” зараза. Въпреки това музикантът изнесе през миналата година 87 концерта в Европа, Австралия и САЩ. През 2013 г. пък отмени концерт в Хайд парк, тъй като му се наложи спешна операция от апендицит.

BBC съобщава, че Джон ще направи официално изявление, в което ще разкаже повече за бъдещите си планове. Говорителите на звездата обаче отказват да коментират какво му предстои, докато самият той не направи изявление по темата.

През половинвековната си кариера Елтън Джон е издал 30 студийни албума, продадени в тираж от над 300 милиона копия. В класацията на музикалното списание Rolling Stone той е на 49 място в списъка на най-великите изпълнители. Сър Елтън има 5 статуетки “Грами” и “Оскар” за песента към филма “Цар Лъв”. На 25 март музикантът ще навърши 71 години.

Снимки: Profimedia

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини19 ЮНИ 2019

Мария Игнатова дебютира с първия си текст за песен

Тв водещата е написала текста за новото парче на своята най-добра приятелка Алекс Раева

Горещи новини19 ЮНИ 2019

Мел Би е ядосана на Виктория Бекъм

"Много съм разочарована"

Горещи новини19 ЮНИ 2019

Мария Илиева прегръща сина си на новите си снимки

Рядко имаме възможност да видим малкия Александър, но ето че Мария ни зарадва с даже три нови снимки