Домът на Меган и Хари е готов, а кой плати сметката?

Всички говорят за скъпото преустройство и ремонта на имението, в което се нанесе семейството

Преустройството и освежаването на имението Фрогмор, в което се нанесоха Меган Маркъл и принц Хари, е приключило.

Постройката от 18-ти век е имала голяма нужда от ремонт и работата е отнела шест месеца. Сега обаче всичко е финализирано, съобщава списание People.

Меган и Хари са преустроили имението отвътре, подменили са електрическата мрежа и отоплителната система, ремонтирали са покрива и си поръчали нови врати и мебели. След като приключили вътрешния ремонт, те са обновили ландшафта в градината и са поръчали допълнително външно осветление.

Всичко това е струвало 3 милиона долара на британските данъкоплатци. Сумата обаче е част от специален фонд, предназначен за поддържането на замъците на кралската фамилия.

Всяка година, правителството отпуска на кралицата сума, равняваща се на 63 милиона долара, поясняват от People. Парите са за поддържане на всички замъци във Великобритания, за които кралското семейство има грижата. За последните 12 месеца, 55 милиона долара са били усвоени за целта, като в тях влиза и сумата за обновяването на имението Фрогмор.

Преди Меган Маркъл и принц Хари да пожелаят да се нанесат в него, то вече е било набелязано за ремонт, казват още източници, близки до Бъкингамския дворец.

Това вероятно трябва да успокои данъкоплатците, а и не само тях, че похарчените средства не са били каприз на младоженците.

Кейт Мидълтън се хвана на работа на село, но само за ден

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Кейти Пери с лош старт в борбата в съда

Изказванията й обаче предизвикаха смях в съдебната зала

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Алесандра Амброзио на остров Миконос

Алесандра съвсем не е единственият супермодел, който избра острова с постоянните купони

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Ирина и Брадли се споразумяха

Ще живеят в един и същи град

Горещи новини18 ЮЛИ 2019

Меган Маркъл не може да понесе вниманието, което получава

Източник за кралското семейство разказа за случващото се в двореца, по време на скандалите с Меган Маркъл и посещението й на Уимбълдън.