Дизайнерката Кейт Спейд се е самоубила

Тя е била открита от икономката в дома й в Ню Йорк

Модната дизайнерка Кейт Спейд бе намерена мъртва в апартамента й в Ню Йорк, като основната версия е самоубийство.

Тялото на 55-годишната Спейд е било открито от нейната икономка в дома й на Парк Авеню. Запознати със случая разкриват, че става дума за обесване.

Нюйоркската полиция потвърди смъртта на дизайнерката и съобщи, че тя е оставила предсмъртно писмо, адресирано до 13-годишната й дъщеря. “Това няма нищо общо с теб. Не се чувствай виновна. Попитай баща си,” гласи част от бележката.

По-голямата сестра на дизайнерката споделя, че тя е имала биполярно разтройство, не искала да се лекува, за да не се отрази на креативността й и отдавна обмисляла как да отнеме живота си.

Дизайнерката е позната със своята модна линия дрехи и обувки, но е най-известна с аксесоарите си. Тя създава марката Kate Spade New York заедно със своя съпруг Анди Спейд през 1993 г. Три години по-късно двамата отварят първия си магазин, а днес имат над 300 представителства в целия свят. През 1997 г. Кейт Спейд получи наградата за най-добър дизайнер на аксесоари от Съвета на модните дизайнери в САЩ.

През 2007 г. година продават марката на свои конкуренти за колосалната сума от 2.4 млрд. долара. Спейд се завръща отново в модния бранш едва в началото на тази година, със собствена линия дамско облекло, под името Frances Valentine. С днешна дата притежава над 140 магазина в Америка и над 175 по света и е любимата дизайнерка на Кейт Мидълтън и сестра й Пипа.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини21 ФЕВРУАРИ 2020

Новата звездна колаборация - принц Хари и Джон Бон Джоуви?

Двамата подготвят нов проект заедно

Горещи новини20 ФЕВРУАРИ 2020

Теа Минкова разказва за раждането на бебето си

Влогърката дава съвети за всички бъдещи майки

Горещи новини20 ФЕВРУАРИ 2020

Салма Хайек отрече да си е слагала ботокс

Актрисата лично отговори на последовател, който я разкритикува в социалната мрежа