Beauty : Грим12 МАРТ 2018

Ултравиолетов акцент за пролетния грим

Кога ако не сега да носим цвета на 2018?

В края на 2017 г. вече бяхме наясно, че цветът, който ще владее тенденциите в интериора, модата и красотата, е виолетовото.

Ултравиолетовото, ако трябва да сме точни!

Според института Pantone, този цвят символизира “изобретателност, въображение и осветява пътя към бъдещето.” Според нас, той е идеален за всякакви експерименти с визиите ни, особено през предстоящата пролет.

Звездните гримьори вече започнаха да инкорпорират цвета в макиажа на своите клиенти. Несъмнено най-интересният вариант е лилавият хайлайтър, който майсторът на четките Патрик Та използва във визията на Шей Мичъл. 

Вместо да заложи на класически сенки в ярък цвят, той използва приглушени тонове за клепачите на актрисата. Във вътрешния ъгъл на окото обаче, Патрик нанася хайлайтър с лилав отенък, който озарява цялото лице. Обикновен хайлайтър нанася върху скулите, носа и зоната под и над веждите.

Монохромен грим в лилаво демонстрира Оливия Кулпо. Бившата Мис Вселена залага на грим с матиран финиш, изравнявайки тена и нанасяйки червило в телесен нюанс върху устните си. Моно сенки в наситено лавандулово приковават погледа върху очите й, поставени плътно както на горния, така и на долния клепач.

Супермоделът Джон Смолс поставя деликатен акцент в грима си чрез очна линия в лилаво. Джоан експериментира, като нанася цвета единствено по линията на долния клепач, а за горния залага на сенки в кафяво с лек блясък. Глос върху устните и идеално оформени вежди рамкират лицето й.

И за финал, Селена Гомес ни показва как лилавото може да разнообрази класическия опушен грим. Сиво и черно оформят изкушаващ поглед, а лилавото, в съчетание с брокат, е нанесено в средата и вътрешната част на клепачите й. Естествено, върху устните червилото е едва забележимо, с кадифен финиш.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим30 АВГУСТ 2018

Добавете този продукт от аптеката към грима си

Неочакваните ползи от капките за очи

Грим17 АВГУСТ 2018

Контурирайте лицето само с един продукт

...който всяка една от нас го има в козметичния си несесер

Грим15 АВГУСТ 2018

Reddit излъчи най-добрия фон дьо тен за суха кожа

Нанасянето е също толкова важно, колкото и изборът на продукт