Психология : Семейство15 НОЕМВРИ 2012

Родителите му ви досаждат? Много лошо…

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство

Едва ли можем да изненадаме някой с информацията, че когато тъщата и свекървата вземат една връзка на прицел, напрежението ви е гарантирано. Но колко големи са пораженията? Учените са изследвали този въпрос и отговорът е – много големи. Ето ги в цифри:

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство.

Около 80% от необвързаните мъже до късна възраст не успяват да си хванат сериозна приятелка, ако имат властна майка и не успяват категорично да се справят с натрапничеството й. Изследването също така показва, че мъжете са повлияни в по-голяма степен от родителите, отколкото жените.

Често родителите влияят на решенията на възрастните си деца дори индиректно. Изборът на партньор за много жени и мъже зависи от това дали смятат, че ще получат одобрение от страна на мама и татко. В тези случаи страхът от евентуална критика буквално ни парализира и трябва сериозно да поработим върху себе си, за да се освободим от това усещане.

Толкова от учените. Що се отнася до нас, съветът ни е щом в една връзка надушиш, че си попаднала на мамин глезанко, постави ясни граници в самото начало, или направо се спасявай. Животът е твърде кратък! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство10 СЕПТЕМВРИ 2019

Седемте най-важни неща за едно дете

Тези седем преживявания в детството определят това доколко ще бъдем щастливи като възрастни

Семейство05 СЕПТЕМВРИ 2019

20 неща, които всяко дете трябва да чува, за да бъде щастливо

За да се чувства вашето малко човече обичано и мотивирано!

Семейство20 АВГУСТ 2019

Помощ за преодоляване на стреса в училище

4 лесни стъпки ще дадат на ученика повече спокойствие и увереност. Важно четиво за всеки родител!

Семейство12 АВГУСТ 2019

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Според изследването децата на родители над 35 години са по-възпитани и имат по-силна психика