Психология : Семейство15 НОЕМВРИ 2012

Родителите му ви досаждат? Много лошо…

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство

Едва ли можем да изненадаме някой с информацията, че когато тъщата и свекървата вземат една връзка на прицел, напрежението ви е гарантирано. Но колко големи са пораженията? Учените са изследвали този въпрос и отговорът е – много големи. Ето ги в цифри:

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство.

Около 80% от необвързаните мъже до късна възраст не успяват да си хванат сериозна приятелка, ако имат властна майка и не успяват категорично да се справят с натрапничеството й. Изследването също така показва, че мъжете са повлияни в по-голяма степен от родителите, отколкото жените.

Често родителите влияят на решенията на възрастните си деца дори индиректно. Изборът на партньор за много жени и мъже зависи от това дали смятат, че ще получат одобрение от страна на мама и татко. В тези случаи страхът от евентуална критика буквално ни парализира и трябва сериозно да поработим върху себе си, за да се освободим от това усещане.

Толкова от учените. Що се отнася до нас, съветът ни е щом в една връзка надушиш, че си попаднала на мамин глезанко, постави ясни граници в самото начало, или направо се спасявай. Животът е твърде кратък! 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство15 МАЙ 2019

10 красиви цитата за семейството

15 май е Денят на семейството, затова събрахме за вас 10 цитата, които ни напомниха за чувството на семейния уют

Семейство13 АПРИЛ 2019

Нещата, които бременните мразят да чуват

"Поспи си сега, че после ще забравиш какво е спане" и още реплики от категорията остра липса на такт

Семейство26 МАРТ 2019

Хилари Дъф сподели видео от домашното раждане

Дъф избра да роди второто си дете у дома, подкрепяна от най-близките си

Семейство22 МАРТ 2019

19 последни дни с моя баща

Фотографът Джош Нойфелд публикува един личен фото разказ, който ще извика сълзи в очите ви