Психология : Семейство15 НОЕМВРИ 2012

Родителите му ви досаждат? Много лошо…

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство

Едва ли можем да изненадаме някой с информацията, че когато тъщата и свекървата вземат една връзка на прицел, напрежението ви е гарантирано. Но колко големи са пораженията? Учените са изследвали този въпрос и отговорът е – много големи. Ето ги в цифри:

Шест от десет женени двойки с натрапващи се родители страдат от отчуждаване и чести караници в резултат от това вмешателство.

Около 80% от необвързаните мъже до късна възраст не успяват да си хванат сериозна приятелка, ако имат властна майка и не успяват категорично да се справят с натрапничеството й. Изследването също така показва, че мъжете са повлияни в по-голяма степен от родителите, отколкото жените.

Често родителите влияят на решенията на възрастните си деца дори индиректно. Изборът на партньор за много жени и мъже зависи от това дали смятат, че ще получат одобрение от страна на мама и татко. В тези случаи страхът от евентуална критика буквално ни парализира и трябва сериозно да поработим върху себе си, за да се освободим от това усещане.

Толкова от учените. Що се отнася до нас, съветът ни е щом в една връзка надушиш, че си попаднала на мамин глезанко, постави ясни граници в самото начало, или направо се спасявай. Животът е твърде кратък! 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство22 МАРТ 2019

19 последни дни с моя баща

Фотографът Джош Нойфелд публикува един личен фото разказ, който ще извика сълзи в очите ви

Семейство17 МАРТ 2019

Когато детето изпитва търпението ти...

Как да се справите с тръшканията на децата и желанието им да провокират търпението ви?

Семейство03 ФЕВРУАРИ 2019

Мама е слаба (работа)

За истерията да отслабнеш бързо след раждането

Семейство26 ДЕКЕМВРИ 2018

Светът отбелязва днес Деня на бащата

По този повод събрахме 15 мъдри мисли за силата на татковата обич и подкрепа