Психология : Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Малките неща, които правим всеки ден имат влияние върху психиката и настроението ни. Затова е важно да си създадем навиците, които да ни правят щастливи.

Хората намират щастие по различен начин според това, което е важно за тях. Но това, което споделят повечето е, че се радват и на малките неща от живота, не само големите. Дори навиците, които са си установили, ги правят щастливи. Ето някои от техните малки трикове да постигнат това.

Използват часовник за алармата си

Звучи малко старовремско, предвид че вече свикнахме да използваме за тази задача телефоните си, нали? Но всъщност това е точно по тази причина.

Днес повечето хора сме почти пристрастени към смартфоните си и най-често се оказва, че си лягаме и ставаме с тях. Използваме ги до последно преди да заспим, а на сутринта те са първото нещо, което проверяваме. Това обаче влияе зле на очите ни, съня ни и психиката ни.

Сутрешните навици, които ви пречат да се събудите

Когато използваме обикновен часовник, за да настроим алармата си, можем да оставим телефона настрана и да избегнем вредните му ефекти.

Освен това да се събуждаме от типичния звук, с който сме свикнали от малки, дава добър старт на деня ни.

Вода на гладно сутрин

Продължаваме със сутрешната част от рутината, защото, както започнем деня си, така и ще продължи той. И е добра идея да направим това с една чаша вода нагладно.

След сън тялото ни е прекарало дълги часове, без да се хидратира и с този трик ще наваксаш за това. А проучванията показват, че ако не поемаме достатъчно вода през деня, това може да повлияе и на щастието ни.

Освен това тя ще те събуди и ще подготви тялото ни за закуската.

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

Информират се

Дали ще слушат подкаст, ще почетат нещо или ще разгледат новините от деня, те винаги ще намерят начин да научат нещо полезно сутрин. Когато човек се чувства информиран, това му дава повече самоувереност и сигурност.

Пиенето на чай

Доказано е, че много от билките, с които си правим чай, имат свойството да успокояват психиката. Много често сред навиците на щастливите хора ще чуете, че обичат да се насладят на чаша от топлата напитка с книга или може би на хубава гледка.

Ако заменим и второто кафе с чай, ще си спестим и невротичността, която понякога се появява от многото кофеин.

Силата на традиционните български чайове

С тези няколко малки промени в ежедневието си можем да постигнем зачителна промяна. Организираме ли си денят така, че през него да се радваме на няколко малки неща от време на време, ще можем много по-лесно да достигнем до щастието.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me20 ЯНУАРИ 2020

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

Разработен пред век, но работи по-добре от всякога точно днес

Better me19 ЯНУАРИ 2020

Как да се превърнете в по-спокоен човек

Усвоете тези 10 навика

Better me04 ЯНУАРИ 2020

По-щастливи и успешни с едно елементарно 5-минутно упражнение

Нанси Дарлинг иска всички да правим това периодично - упражнението има невероятен ефект за това да проясни мислите и да стабилизира посоката на живота ни

Better me17 ДЕКЕМВРИ 2019

Десетте най-успокояващи песни в света, според науката

Фаворитът в класацията може да намали нивото на стреса с впечатляващите 65%, а тук ви предлагаме да чуете всички в челната десятка!