Психология : Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Малките неща, които правим всеки ден имат влияние върху психиката и настроението ни. Затова е важно да си създадем навиците, които да ни правят щастливи.

Хората намират щастие по различен начин според това, което е важно за тях. Но това, което споделят повечето е, че се радват и на малките неща от живота, не само големите. Дори навиците, които са си установили, ги правят щастливи. Ето някои от техните малки трикове да постигнат това.

Използват часовник за алармата си

Звучи малко старовремско, предвид че вече свикнахме да използваме за тази задача телефоните си, нали? Но всъщност това е точно по тази причина.

Днес повечето хора сме почти пристрастени към смартфоните си и най-често се оказва, че си лягаме и ставаме с тях. Използваме ги до последно преди да заспим, а на сутринта те са първото нещо, което проверяваме. Това обаче влияе зле на очите ни, съня ни и психиката ни.

Сутрешните навици, които ви пречат да се събудите

Когато използваме обикновен часовник, за да настроим алармата си, можем да оставим телефона настрана и да избегнем вредните му ефекти.

Освен това да се събуждаме от типичния звук, с който сме свикнали от малки, дава добър старт на деня ни.

Вода на гладно сутрин

Продължаваме със сутрешната част от рутината, защото, както започнем деня си, така и ще продължи той. И е добра идея да направим това с една чаша вода нагладно.

След сън тялото ни е прекарало дълги часове, без да се хидратира и с този трик ще наваксаш за това. А проучванията показват, че ако не поемаме достатъчно вода през деня, това може да повлияе и на щастието ни.

Освен това тя ще те събуди и ще подготви тялото ни за закуската.

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

Информират се

Дали ще слушат подкаст, ще почетат нещо или ще разгледат новините от деня, те винаги ще намерят начин да научат нещо полезно сутрин. Когато човек се чувства информиран, това му дава повече самоувереност и сигурност.

Пиенето на чай

Доказано е, че много от билките, с които си правим чай, имат свойството да успокояват психиката. Много често сред навиците на щастливите хора ще чуете, че обичат да се насладят на чаша от топлата напитка с книга или може би на хубава гледка.

Ако заменим и второто кафе с чай, ще си спестим и невротичността, която понякога се появява от многото кофеин.

Силата на традиционните български чайове

С тези няколко малки промени в ежедневието си можем да постигнем зачителна промяна. Организираме ли си денят така, че през него да се радваме на няколко малки неща от време на време, ще можем много по-лесно да достигнем до щастието.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me05 МАЙ 2019

Невероятната сила на тишината да лекува

Два часа пълна тишина подобряват паметта и балансирате емоциите, доказаха учени

Better me30 АПРИЛ 2019

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам.

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет