Online Shopping : Мода23 МАЙ 2020

Victoria’s Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Пандемията нанесе още един удар на марката гигант

Victoria's Secret

Известният бранд на луксозно бельо се нарежда в списъка от модни гиганти, които изпитват сериозни затруднения, благодарение на кризата, свързана с продължаващата пандемия.

Новината ида едва няколко месеца, след като фирмата собственик L Brands направи неуспешен опит да продаде 55% от акциите на компанията на Sycamore Partners на стойност 525 милиона долара.

Сделката се провали през май именно заради обстановката в световен мащаб. Според запознати през идните месеци може да се наложи да се затворят още физически обекти.

Victoria's Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Последните събития са един от многото удари, които Victoria’s Secret понесе през изминалите няколко години. Брандът, който десетилетия наред беше синоним на женственост и блясък, към настоящия момент има репутация на марка, която отчаяно се опитва да изплува на повърхността.

Всичко започна през 2018 г., когато главният маркетинг експерт на компанията Ед Разек заяви, че не би допуснал  в годишното шоу на Victoria’s Secret да участват транс или plus size модели, тъй като целта на марката е да създаде една фантазия за съвършенство.

Victoria's Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Очевидно това изказване не се хареса на феновете по цял свят, чиято реакция беше толкова отчетлива и продължителна, че отвори място за нови имена в нишата, които промотират разнообразието като например Savage X Fenty на Риана, а Victoria’s Secret обяви, че през 2019 няма да организира своят прословут моден спектакъл.

До този момент участието в годишното шоу и честта да си поканена за един от “ангелите” на бранда служеше като еталон за успех на световните модели, но времената вече са други. Тепърва предстои да разберем дали Victoria’s Secret ще успее да завоюва старите си позиции.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МОДА

Модната марка на внучката на Грейс Кели
Личен стил29 МАЙ 2020

Модната марка на внучката на Грейс Кели

Наследството на Грейс Кели в света на модата продължава

Dare To Be Sexy: Ирина Шейк във фотосесия по бельо
Новини29 МАЙ 2020

Dare To Be Sexy: Ирина Шейк във фотосесия по бельо

Моделът отново застава пред камерата за Intimissimi

Новите Puma Cell Stellar Neon, носени от Кара Делевин
Новини28 МАЙ 2020

Кара Делевин оцвети Puma в цветовете на дъгата

Новата колекция на модела ще видим на първи юни

Три модни тенденции, родени по време на карантина
Мода28 МАЙ 2020

Три модни тенденции, родени по време на карантина

Три нови тенденции се родиха през последните два месеца