Мода : Новини04 АВГУСТ 2019

Vogue съблече Клаудия Шифър и Стефани Сиймур

Голямото завръщане на супермоделите от 90-те в света на днешната мода продължава

Клаудия Шифър и Стефани Сиймур се завърнаха на корицата на италианския Vogue, при това почти голи и изключително самоуверени.

Ходът е пореден от голямото завръщане на супермоделите от 90-те в светлините на прожекторите. Само няколко дни по-рано, Кристи Търлингтън изгря в новата есенна кампания на Marc Jacobs. Звезда в кампанията на Alexander McQuenn за есен 2019 пък е Кейт Мос.

Проектът с Клаудия (48) и Стефани (51) е в чест на покойния Хелмут Нютън. Едно от нещата, с които легендарният фотограф става известен, са кадрите, които той кара известни жени да си направят със самоснимачка.

Концепцията на Нютон перфектно се допълва от факта, че Клаудия и Стефани са жени в зрялата си възраст, наясно със себе си и готови да държат контрола върху начина, по който изглеждат и се чувстват.

Фотографът на сесията, Collier Schorr, смята, че възрастта на Клаудия Шифър и на Стефани Сиймур е била основно предимство за този проект.

“Заради това, което те представляват, имахме възможност да покажем как една жена владее и сама използва своята сексуалност като сила. За разлика от обичайните голи фотосесии, в които сексуалността и желанието са представени от онзи, който снима, а моделите са просто обект.”

Почитателите на списанието посрещнаха августовския брой и снимките на Стефани и Клаудия със смесени чувства. “Това не е мода, това е порно” – коментира възмутено един от читателите.

Не липсваха и други отзиви, според които снимките са твърде сексуални, както и че са прекалено обработени.

Много читатели изразиха противоположно мнение и приеха положително идеята. Те поощриха списанието за това, че показва как зрялата възраст на една жена може да бъде красива.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини11 ДЕКЕМВРИ 2019

Да или не? Палтото на Хейли Бийбър е свръх оувърсайз

Визията привлича погледите, но е и една идея по-екстравагантна

Новини10 ДЕКЕМВРИ 2019

Moschino представиха новата си колекция в метро

Логоманията продължава

Новини09 ДЕКЕМВРИ 2019

Easy Chic: Комбинирайте тези два цвята като Ким Кардашиян

Много подходящо за празничнич месец декември

Новини08 ДЕКЕМВРИ 2019

Бела Хадид завладя Ню Йорк

Моделът изживява "американската мечта" във фотосесията си за Alexander Wang