Мода : Новини24 ЯНУАРИ 2017

Тайната градина на Christian Dior

Невероятните декори и спиращи дъха рокли на Мария Грация Чиури ни пренасят в една истинска парижка приказка

Седмицата на висшата мода в Париж започна, а с нея дойде и първата couture колекция на Christian Dior, създадена под ръководството на Мария Грация Чиури. 

Дебютът на бившата дизайнерка на Valentino, състоял се през есента на 2016, беше повече от успешен и от тогава на червените килими видяхме цял куп знаменитости, носещи нейната колекция пролет-лято 2017. Няма да е преувеличено ако кажем обаче, че това, което целият моден свят очакваше със затаен дъх, беше първата колекция висша мода, създадена от италианката. И тя не ни разочарова!

dior-ssc-17-1

Мястото е музеят Роден във френската столица, превърнат за целта във вълшебна градина, излязла сякаш от любимите ни приказки от детството. Гостите на дефилето пък бяха настанени върху пейки, превърнати в декоративни храсти, с поставени върху тях зелени възглавнички от кадифе. Огледален таван и магически дървета, украсени с блестящи висулки допълваха усещането, че ревюто ще се състои не в Париж, а в царството на феите.

dior-ssc-17-2

Разбира се, главна заслуга за това имат деликатните творения на Чиури, създадени от най-фините материи, украсени с най-красивите флорални бродерии, камъни и детайли от кадифе. Нейните горски нимфи се разходиха с корони от пера и цветя и колиета, изобразяващи различни елементи от флората и фауната.

Царството на Dior е неземно красиво, но и мрачно, а неговите обитателки са едновременно нежни и жестоки, силни по начина, по който само една жена може да бъде. Само след година на поста креативен директор, Мария Грация е успяла да остави своя подпис върху легендарната френска модна къща. Гледайки колекцията й сме убедени, че най-доброто за Dior тепърва предстои.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.