Светлини, камера, екшън! Фестивалът в Кан започна

С бляскав червен килим стартира юбилейното 70-то издание на най-големия филмов форум

Червеното е твоят цвят, Сара! Португалският модел изживя истински приказен момент, появявайки се в рокля Zuhair Murad, достойна за принцеса. Нюансът контрастираше на кожата и косата й, а светлите й очи бяха подчертани с драматичен опушен грим.

Миналата година Бела направи истински фурор в червена рокля от сатен на Alexandre Vauthier. Сега моделът отново залага на неговите дизайни, този път в тоалет в бледорозово. Подчертаващият извивките тоалет е създаден специално за Бела и това събитие.

Прекрасната домакиня не изневери на стила си и за пореден път избра черното. Този път това е рокля на Dior с голи рамене и ефирна тюлена пола. Огромна огърлица допълваше драматичната визия на Моника.

Червенокосата актриса избра тоалет на модна къща Alexander McQueen. Пъстри бродерии красяха бюстието на роклята, подчертаващо извивките на Джесика, а огнената й грива беше стилизирана в леки вълни.

Ева е като истинска златна статуетка, благодарение на роклята си Roberto Cavalli. Допълнителен блясък придаваха сандалите, чантата и бижутата, също в златисто.

Мур + Givenchy, какво повече да искаме от червения килим в Кан? Актрисата буквално спира дъха в този тоалет, отличаващ се с няколко вида пера и наситен нюанс на червеното.

Звездата заложи на творение на Донатела Версаче, скулптуриращо извивките й чрез елегантен силует и набори. Нежният пастелен цвят пък е актуален избор за сезона, а Ума допълни роклята с диаманти.

Дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради е в Кан за втора поредна година. И отново актрисата се довери на Chanel в рокля в кремаво и златно, вдъхновена сякаш от гръцка богиня.

Бижута Chopard, рокля с дълбоко деколте и висока цепка от зелено кадифе и накрая - слънчеви очила - Сюзън в цялата си прелест.

Индийската перла дебютира в Кан с финес - роклята на Marchesa е сякаш създадена за нея. Отличаваща се с бюстие с пайети и тежко спускащ се лилав тюл, визията на актрисата е повече от подходяща за това събитие.

Слип роклята в нежен нюанс на златистото Twinset има една-единствена цел - да подчертае сексапила на Емили. Към нея моделът добави огромна огърлица.

Роклята на Хейли също е Twinset, но се отличава с вълшебен нюанс на синьто, повече от идеален за събитие на Ривиерата.

Облечена в ефирен и пъстър тоалет на Gucci, Наоми показа на всички, че ярките нюанси имат място и в Кан.

Ако трябва да сме честни, очаквахме повече от Марион, особено когато филмът й открива Кан. Роклята Jean Paul Gaultier е стилен, но прекалено семпъл избор.

Същото можем да кажем и за Робин, селектирала визия в стил 80-те от колекцията на Saint Laurent. Блясъкът е нещо, с което сме свикнали в Кан, но самият силует прави роклята по-подходяща за парти.

Рокля на Vivienne Westwood със забележителен шлейф с рисунки не остави младата звезда незабелязана.

Тайландската актриса донесе драмата със себе си, минавайки по червения килим в рокля на Ralph & Russo. Дизайнът подчертаваше бременното й коремче, докато наметката с пера прави визията съвсем подходяща за фестивала.

70-ият юбилеен филмов фестивал в Кан беше открит снощи с пищна церемония и премиерата на филма Ismael’s Ghosts

Звездите от лентата, сред които и френската актриса Марион Котияр, дефилираха по червения килим и дадоха старта на най-значимото събитие в киноиндустрията.

Тазгодишното издание на форума е по-специално, заради кръглата годишнина, и поради тази причина организаторите избраха домакин за церемониите – Моника Белучи. Италианската прелест беше една от най-ярките звезди на вечерта, а към нея се присъединиха още председателят на журито Педро Алмодовар и членовете Джесика Частейн, Уил Смит, Фан Бингбинг, Паоло Сорентино и Марен Аде.

Освен тях на събитието на Френската Ривиера видяхме още куп холивудски знаменитости и супермодели. Сюзън Сарандън, Ума Търман и Джулиян Мур за пореден път впечатляват със стил и класа, а Бела Хадид и Емили Ратайковски както винаги заложиха на сексапила. Португалският ангел на Victoria’s Secret Сара Сампайо пък получава нашия вот за най-добре облечена звезда на вечерта! Нейната визия и всички останали ви очакват в галерията по-долу! 

Снимки: Profimedia
Текст: Йоанна Илиева 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

Време е за наградите Emmy 2022
На червения килим14 ЮЛИ 2022

Време е за наградите Emmy 2022

От триумфа на “Succession” до „Squid Game“ - церемонията ще се проведе на 12 септември.

Червеният килим на Оскарите в над 100 снимки
На червения килим28 МАРТ 2022

Червеният килим на Оскарите в над 100 снимки

Какво облякоха звездите за най-голямата вечер в киното?

Какво облякоха звездите на наградите Critics Choice
На червения килим14 МАРТ 2022

Какво облякоха звездите на наградите Critics Choice

Червеният килим на наградите бе изпълнен с красиви визии