Мода : Новини29 МАЙ 2018

От Донатела към Джани

Брандът прави реверанс към своя легендарен създател, почти копирайки колекцията му от 1991

Границите между съблазънта и вулгарността се променят с огромна скорост, казва Джани Версаче.

Нека  видим какви промени ни предлагат от бранда за тази пролет.

След ултразвездното ревю, което Донатела и топ моделите на 90-те създадоха, за да почетат таланта на Джани Версаче, не можем да пропуснем и предложенията на марката за сезон пролет/лято 2018. Тук Донатела отново е направила реверанс към дизайнерския нюх на брат си.

През годините непрекъснато се пише за техните творчески разногласия. Ако Донатела е по-дръзката, тази която не сваля своите стилето и разчита винаги на кройки по тялото, то Джани е една идея по-голям иноватор и трендсетър на необичайните цветови съчетания, които успява да наложи и дори в по-ежедневната визия.

В колекция пролет 2018 Versace на места дори изцяло са повторили някои шедьоври от 1991.

Можем да видим характерните принтове с лица, които са запазена марка за бранда, но с леко нов прочит. Принтът с лицето на Мерилин Монро се е превърнал във вечен фешън коз, който от Versace ни предлагат да облечем и тази пролет.  Преобладават костюми по тялото с мотиви в лилаво и зелено, с принтове, обсипани в морски дарове, гащеризони с различни видове крачоли, и свободни, и силно вталени по тялото, фаворит в колекцията са и клиновете, съчетани с различни поли и сака.

Комбинацията от жълто, синьо и червено в един аутфит е по Версаче много далеч от кичозната мода, а по-скоро предложение от точните нюанси на тези свежи цветове. Камъните и блясъкът също съпровождат почти всеки тоалет. Като цяло Версаче ни предлагат  90-те в 2018 и защо не? Когато един тренд е силен, то рано или късно той отново ще успее да излезе от гардероба, за да се разходи отново по улицата.

Ако не можем да си позволим да носим Версаче, то винаги съществува опцията да го гледаме. През лятото на 2017 се навършиха 20 години от убийството на дизайнера, който създаде всички големи модели на 90-те.  Според официалните източници Джани Версаче е прострелян сутринта на 15 юли 1997 пред имението си в Маями Бийч. През годините хипотезите за убийството на ексцентричния  дизайнер вместо да намаляват стават все повече.  През 2018 филмовата поредица, посветена на италианския дизайнер също разчопли стари рани и събуди нови интриги.

Ще разберем ли истинските мотиви за убийството от сериала, посветен на Версаче?

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story се уповава на книгата на Морийн Орт, наречена “Vulgar Favors”, която описва убийството, извършено от Андрю Кънанън  Въпреки че името на Версаче е в заглавието, историята се фокусира повече върху образа на убиеца Кънанън. Това е и една от основните причини за недоволството на фамилията Версаче към сериала. Ролята на сестрата на Версаче – Донатела се играе от Пенелопе Круз, макар в медиите да имаше информации, че в тази женска роля ще видим Лейди Гага. Партньорът на Версаче Антонио Д’Амико е изигран от Рики Мартин, а ролята на Джани Версаче е поверена на венецуелския секссимвол Едгар Рамирес.

Въпреки че като че ли кланът Versace начело с Донатела започна дори да харесва поредицата и дори смекчи изказванията си, дизайнерите на костюмите от American Crime Story разкриват, че все пак дизайнерската къща на Versace не е разрешавала никакви артикули с техен етикет  да бъдат използвани за поредицата и  за костюмите на шоуто, така че им се е наложило  да разчитат на онлайн дистрибутори и отново да създават  образите от самото начало, за да пресъздадат най-достоверно живота на великия дизайнер.

Каквато и да бъде истината около личния живот на дизайнера, неоспорим факт е, че в професионален план той е явление. Дизайнер, който успя да вкара акценти от висшата мода в гардероба на всяка, считаща себе си за модерна дама и да изкара най-сексапилните визии от нея, без да нагазва и за момент в блатото на вулгарността.

А най-подходящият му съвет за пролетта е: “Боиш ли се от цветовете, се боиш от живота, който ни заобикаля със своите изненади и със своите странности. Цветовете развеселяват онзи, който ги носи, и онзи, който ги гледа.”

Елица Стойчева

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.