Мода : Новини14 ОКТОМВРИ 2015

Обявиха темата на Met Gala 2016

Модната индустрия среща технологиите догодина

Вече е ясна темата на бала на института по костюмите, по-известен като Met Gala, който всяка година събира на едно място най-големите дизайнери в модния свят и техните красиви музи.

Гала събитието, което по традиция се провежда в музея Метрополитън в Ню Йорк и слага началото на модната изложба в него, често е наричано “Модните Оскари”. Това е най-голямата и бляскава нощ за индустрията, организирана от главната редакторка на VOGUE Ана Уинтур и други домакини, сред които миналата година бяха Сара Джесика Паркър, Брадли Купър и Дженифър Лоурънс. Според слуховете, за Met Gala 2016 Уинтур е покалина поп сензацията Тейлър Суифт, която тази година жъне успех сред успех.

Днес списание VOGUE обяви и темата на бала и изложбата, която този път носи името “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”. “Традиционно, разликата между колекции haute couture (висша мода) и прет-а-порте (бувк. “готово за носене”) се базира на начина, по който са изработени дрехите, дали на ръка, или с помощта на машините,” казва Андрю Болтън, говорител на Института по костюмите. “Напоследък обаче, тази разлика е доста размита, тъй като всяка страна въплъщава в себе си различни техники и похвати от другата.”
Че модата и технологиите отдавна са неразривно свързани е ясно, но ще бъде изключително интересно да разберем как звездите и дизайнерите ще интерпретират темата “Модата в ерата на технологиите” в облеклата за вечерта. Със сигурност очакваме нещо неповторимо, особено от ексцентричните звезди като Лейди Гага, Кейти Пери, Риана и Майли. 
Припомняме ви най-добрите визии от Met Gala 2015: 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.