Мода : Новини06 АПРИЛ 2016

Новата класика: Converse Chuck Taylor All Stars II

След близо век, най-популярните спортни обувки в света са с нов дизайн

Когато една концепция работи в продължение на сто години, няма как да не си зададем въпроса защо изобщо й е нужна промяна.  

Клаческите кецове на Converse, носещи името Chuck Taylor All Stars, са се превърнали в синоним на младите, модерни градски хора, които обичат живота, пътуванията, приключенията, музиката… Те са непреходни и унисекс, и сме свикнали да ги виждаме почти навсякъде – от седмицата на модата в Париж, през парковете и морския бряг, чак до краката на булките в сватбения им ден. Днес кецовете на Converse се променят. 

Фактът, че именно изчистеният им дизайн е причината те да могат да се носят с абсолютно всичко, от ефирна рокля до слим дънки, риза и блейзър, бяхме леко скептично настроени към промяната. Добрата новина? Всъщност, външният вид на кецовете не се променя кой знае колко.

AS CT 2

AS CT 3

Chuck II, както е озаглавен модела, се сдобива с доста по-удобна подметка, благодарение на технологията Nike Lunarlon. Така поддръжката за ходилото става по-голяма, а на външен вид самата подметка губи характерната черна лента, минаваща през средата. Иновацията от Nike не бива да е изненада за никой, тък като спортният гигант притежава Converse от няколко години.

Под мотото “Ready for more” новата колекция демонстрира комбинация от класическа All Star визия и съвременни тенденции. Chuck Taylor All Star II е обувката на новата генерация творци, които непрекъснато са в движение и които прекрачват граници.

AS CT II

“Пускането на пазара на Chuck II е революционен момент за Converse, като по този начин продължаваме да водим марката напред чрез съчетание на креативност и иновация. Това не са просто кецове, това е нов начин на мислене,” казва Джим Калън, президент на бранда.

Chuck Taylor All Stars II запазват в себе си това, което превърна модела, представен и утвърден през 1917 г., а именно непреходния дизай ни класическите цветове, но предлагат и задължителното за динамичния живот на XXI век удобство. Градът вече има своята нова универсална обувка, а тя е тук, за да остане.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.