Мода : Новини25 ЯНУАРИ 2017

Лили-Роуз Деп закри ревюто висша мода на Chanel

Дъщерята на Ванеса Паради и Джони Деп беше голямата звезда на дефилето в Париж

17-годишната Лили-Роуз Деп впечатли гостите на ревюто висша мода на Chanel, дефилирайки в приказна сватбена рокля в бледорозово и закривайки грандиозното шоу. 

По традиция дефилетата на френската модна къща се провеждат в Grand Palais, който този път беше трансформиран, благодарение на футуристичен декор, състоящ се от безброй огледала. За запознатите не беше тайна, че стилистиката на ревюто правеше препратка с известните ар деко огледала на стълбището в апартамента на Коко Шанел. Легендарната дизайнерка с години е представяла своите колекции именно на адрес Rue Cambon, а за всеки нов сезон Карл Лагерфелд преоткрива нейното творчество отново и отново.

chanel-ssc-17-2

chanel-ssc-17-def

“Исках да представя нещо безукорно, изчистено. Исках момичетата да изглеждат като ходещи скици. И трябва да добавя, че обожавам пера,” казва самият Лагерфелд преди шоуто. Думите му описват по най-добър начин предложенията от колекция пролет висша мода 2017. Легендарният костюм от туид отново бе възкресен в бонбонени цветове като ментово, пудрено, прасковено и лавандулово. Допълнени с отличителните за 80-те колани, моделите бяха поредното доказателство, че тенденциите от това десетилетие ще властват през цялата 2017.

chanel-ssc-17-1

Най-отличителни бяха роклите, решени в нежни пастелни цветове и допълнени с поли от шифон, пера и безброй сребристи пайети. Последната рокля, сватбеният модел, носен от Лили-Роуз Деп, се отличаваше с нежен нюанс на розовото, огромна пола с рюшове и буфан ръкави. Това е второто дефиле за малката Деп, която преди месец дебютира на котешката пътечка на шоуто Métiers d’Art. 17-годишната начинаеща актриса и муза на дизайнера отскоро следва стъпките на известната си майка, изгрявайки като лице на новия аромат Chanel Nо. 5 L’EAU.

На ревюто видяхме и цял куп от известните имена в модната индустрия в последните години, сред които Бела Хадид, Кендал Дженър, Моника “Як” Ягачак, Линдзи Уиксън и други. Акценти от колекцията ще видите в галерията. (Снимки: Chanel)  

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.