Мода : Новини31 АВГУСТ 2016

Красотата в пари: Колко печелят супермоделите?

И тази година Жизел Бюндхен води класацията на списание Forbes

Жизел се отказа от дефилетата, но не пропуска ревю на Chanel, макар и в публиката, а освен това участва в кампании на парфюми и козметика.

Тази година Лима официално стана най-дълго дефилиращият ангел на Victoria's Secret, а освен, че дефилира и по време на седмиците на модата, е лица на ред кампании, сред които банските Calzedonia и слънчевите очила VOGUE.

Клос пое щафетата като лице на бижутата Swarovski от Миранда Кер, а кампаниите, в които участва, са безброй. Междувременно обаче успя да вложи усилия и в създаването на стипендиантска програма за момичета, желаещи да учат информатика.

Само преди дни Дженър получи най-голямото признание за един топмодел - изгря на корицата на септемврийския VOGUE, смятан за най-важното издание в годината. Любимка на Карл Лагерфелд и Оливие Рустейн, Кендал се снима и в кампанията за бельо на Calvin Klein.

Джиджи и сестра й Бела са street style кралици, а освен в модни фотосесии и кампании на Versace, русата фурия радва погледа и в горещите фотосесии на страниците на Sports Illustrated.

Роузи разшири партньорството си с марката Marc&Spencer, за които създаде колекции бельо, добавяйки и линия гримове. Освен това продължава да гледа уверено към Холивуд, участвайки в един от най-големите хитове на 2015 - "Лудият Макс: Пътят на яростта".

Още един модел, който се радва на кариера в киното. Макар Кара също да се отказа от модния подиум, не позволява на никой да забрави за нея, изгрявайки на големия екран в "Отряд самоубийци" а преди това и в "Хартиени градове".

Кандис е сред най-известните ангели на Victoria's Secret и не пропуска дефиле и фотосесия за тях. Междувременно се изявява и като модерната Мерилин Монро за Max Factor, а съвсем скоро ще стане и майка за пръв път.

Единствената азиатка в топ 10 на Forbes, Лиу е постоянно присъствие на всички седмици на модата, а освен това снима кампании за La Perla и е първият истински супермодел в Китай.

Кер се отказа от крилата си на ангел за VS преди няколко години, но затова пък е истинска муза и лице на Никола Геские за Louis Vuitton. Отделно линията й органична козметика Kora Organics набира все по-голяма популярност, а в личния живот може да се похвали с годеж за създателя на Snapchat Евън Шпигел.

Оттеглянето на Жизел Бюндхен от модния подиум не й попречи за поредна година да оглави класацията на Forbes за най-добре платените модели. 

За изминалата година (от юни 2015 до юни 2016) съпругата на Том Брейди е спечелила 30,5 млн. долара, което се равнява на това, което са изкарали колежките й на второ, трето и четвърто място, взети заедно. Макар Бюндхен вече да не дефилира, преди по-малко от месец тя се завърна на котешката пътечка за едно специално участие в откриването на Олимпийските игри в родната й Бразилия. Отсъствието й от дефилетата обаче съвсем не означава пълно отсъствие от модната индустрия – красавицата може да се похвали с договори с Chanel, Givenchy, Pantene, Carolina Herrerа, както и собствени линии бельо, дрехи и козметика.

Новите любимки на дизайнерите и най-изявените представителки на поколението “social media” модели Кендал Дженър и Джиджи Хадид са спечелили респективно по 10 и 9 млн. долара, а това ги поставя на трето и пето място, като Дженър дели своята позиция с Карли Клос. 

Извън челната десетка откриваме Лара Стоун, Наталия Водянова, Кейт Мос, Алесандра Амброзио, Даутцен Крус, Джоан Смолс, Лили Олдридж, Джасмин Туукс, Тейлър Хил и Барбара Палвин. Кои обаче са най-добре печелещите красавици на котешката пътечка, ще разберете в галерията! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.