Мода : Новини18 АВГУСТ 2017

Кая Гербер е истинска мини Синди Крауфорд за Teen Vogue

Дъщерята на иконата от модния подиум учи тайните на занаята от майка си

Според дизайнера Марк Джейкъбс, "ябълката не пада по-далече от дървото". "Когато търсехме лице за новата ни козметична кампания, колежката ми Кейти Гранд ми предложи Кая Гербер. Изпрати ми снимка и веднага се съгласих!"

Самата Кая разбрала, че майка й е световноизвестен супермодел едва, когато била на 8. "Спомням си, че беше рожденият ми ден и бяхме в Дисниленд. Докато аз исках да се снимам с принцесите, всички останали искаха да се снимат с нея!"

Брат й Пресли Гербер също е модел, вече дефилирал за Moschino. "Докато с него порастваме и ставаме по-заети, още повече оценяваме времето, което прекарваме заедно."

"Всяко лято ходим в къщата ни в Канада, традиция е. Тя се намира до едно езеро и прекарваме там към 4-5 седмици. Няма интернет, затова страня от социалните мрежи!"

"Опитвам се да си давам почивки от тях. Всички очакват непрекъснато да присъстваш, но социалните мрежи са просто най-добрата своя версия, която показваме. Аз се опитвам да дам на хората по-истински мой образ."

"Родителите ми ме научиха да бъда себе си и да следвам инстинктите си. Те също така казваха, че никога не бида да позволяваш на чуждите действия да влияят на твоите собствени. Всичко се променя, когато приемеш себе си и не се опитваш да се променяш."

15-годишната дъщеря на Синди Крауфорд се приготвя за своя дебют на седмицата на модата в Ню Йорк този септември. Междувременно ходи на уроци по химия, защото и гимназията я чака. 

За щастие, Кая Гербер има опит с това да открива баланса във всеки аспект на живота си, тъй като се учи от най-добрата – своята майка. “Тя успяваше да постави граница между задълженията си у дома и на работа,” споделя Кая пред списание Teen Vogue. Този месец чаровната брюнетка изгрява на корицата на специалния брой “Icons Issue”, макар да има да работи много, докато си заслужи този статус.

Синди Крауфорд не се срамува, че остарява

Фотосесията в броя е в ретро стил и ни показва това, което вече знаехме – че дъщерята на Синди е нейна умалена версия. И точно като майка си, Гербер няма нужда нито от много грим, нито от ексцентрични дрехи, за да изглежда зашеметяващо. С деним, тишърти, маратонки и разпилени коси, малката Кая дава сериозна заявка за групата на съвременните топмодели. Които всъщност са и нейни идоли. Сред тях се отличава Карли Клос, която, също като Кая, навлиза в модния бизнес много малка. Днес, само на 25, е покорила всички върхове в индустрията, но същевременно следва програмиране и създаде благотворителна инициатива, която подпомага момичета, които искат да учат същото. “Наистина се вдъхновявам от Карли,” казва Гербер. “Тя разби всички правила за това какъв трябва да бъде един модел и използва гласа си, за да помага на другите. Виждали сме се няколко пъти и е много мила. Всички мои икони ме вдъхновяват и като хора, не само с работата си. За мен “икона” е дума, която не използвам просто така. Тя трябва да се заслужи.

Повече за Кая Гербер и фотосесията й от Teen Vogue ще видите в галерията! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.