Мода : Новини27 ЯНУАРИ 2021

H&M си колаборират с деним легендата Lее

LEE x H&M дебютира в България на 28 януари

Едно партньорство за следващото поколение по-устойчив деним.

Шведският моден бранд, който в последните години насочва усилията си в посока стилна и устойчива мода, обявява още една амбициозна колаборация – стъпка, която ги доближава към голямата цел. Колаборацията е с известната американска марка Lее, която ще донесе новото поколение устойчив деним в H&M.

Сред предложенията на бюджетния моден гигант вече ще попадат и дънки от 100% рециклиран памук с етикет, изработен не от кожа, а от корк и жакрон. За първи път H&M ще сподели и Life Cycle Assessment (LCA) данни на hm.com, показващи нивото на въглероден диоксид, водното и енергийно въздействие на всеки дънков модел от началото до края на производствения процес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)

Партньорството дава живот на модели, повлияни от стила на 90те и изработени с 80% пост-индустриални отпадъци и 20% отпадъци след потребление. Колекцията идва и с деним, който е изцяло без памук, изработен от възобновяеми изкуствени влакна и пестящи водата багрила, а при производствените измивания са използвани по-малко вода, химикали и енергия.

“Беше огромно удоволствие да работим с Lee в посока промяна. Промяна, която носи по-устойчиви дънкови модели. Обърнахме внимание на всеки детайл и се предизвикахме по позитивен начин. Беше невероятно да работим с ключовите за Lee дизайни и да им вдъхнем нашия почерк, за да зарадваме феновете на H&M деним облеклото по целия свят,“ казва Джон Ломан, дизайнер в H&M.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)

“Гордеем се, че имаме възможност да си сътрудничим с H&M, за да продължим усилията си за по-добър деним. Марката ни беше основана преди повече от 130 години с мисъл за иновация, а днес сме щастливи да се присъединим към H&M за едно по-устойчиво бъдеще на денима,“ споделя Крис Уолдек, EVP глобален президент на марката, Lee®.

Lee x H&M е колекция за цялото семейство и ще бъде налична на hm.com на 28 януари.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.